Wpis z mikrobloga

@Deska_o0: p--------z wasc i to poważnie, Łotwa to bida aż piszczy i najszybciej wyludniajacy się kraj w UE, masa zebrakow w Rydze a poza Ryga wyludniajacy się wioski, emerytury po 250- 300e i nie przelicza bo najtańsza mała pizza to 9e. Litwa tylko trochę lepiej od Łotwy. Podaję tylko przykład cen żebyś się do tej pizzy nie dopisał za mocno to ceny w rossmanie czy spożywa też drożej niż u
  • Odpowiedz
@dr_getsome: bywam tam co miesiąc, maks dwa i tak pieprzysz że aż nie wiem co odpisać
@Damasweger od 2010 bywam przynajmniej 6-7 razy w roku, a plusy dostaje za prawdę z którą się mijacie, a zarobki na poziomie 5k są całkiem popularne
  • Odpowiedz
@Deska_o0: gdzie bywasz, w Rydze? Dysproporcje pomiędzy Ryga a dyneburgiem czy prowincja są wiele większe niż Warszawa a prowincja w pl więc Twoje doświadczenia mogą być słabo miarodajne ja bywam raz dwa razy do roku ale od 25 lat, mam tam bliska rodzinę i dokładnie wiem jak się tam żyje, więc zwyczajnie p--------z przez wielkie P mówiąc że jest tam wyższy poziom życia niż w pl ziomus.
  • Odpowiedz
@dr_getsome: w rydze, dyneburgu, lapawie, jelgawie, plus od niedawną jurmala. To że znasz osoby którym nie wyszło nie znaczy że cały kraj bieduje, a jak wspomniałem firma z którą współpracuje nie schodzi z pensjami poniżej 5k co nawet w Warszawie jest bardzo dobrym wynikiem i przebija wielbionego tutaj #programista15k i to mocno
  • Odpowiedz
@Deska_o0: o k---a, ok Ty znasz ludzi sukcesu i jedna firmę ja obserwuje ten kraj z ciekawością i pisze nie o jednym mieście czy firmie a o całym przekroju społeczeństwa bo tego dotyczy topic. I jeszcze raz, jeśli twierdzisz że to bogatszy kraj od Polski to idąc za Twoja logika(?) w Polsce znasz widocznie samych nieudacznikow()
  • Odpowiedz
ja obserwuje ten kraj z ciekawością i pisze nie o jednym mieście czy firmie a o całym przekroju społeczeństwa

@dr_getsome: a to spoko dobrze że mamy na sali eksperta, który zna cały kraj i wszystkich jego mieszkańców, przepraszam że zabrałem głos w końcu to że tam co chwilę jestem nie daje mi prawa do przedstawienia swoich obserwacji na ten temat xD
  • Odpowiedz
@Deska_o0: '' wspomniałem firma z którą współpracuje nie schodzi z pensjami poniżej 5k'' no to Ci dopiero analiza rynku xD Ty masz chyba 30k za takie zajebista wyciąganie wniosków ( ͡° ͜ʖ ͡°) pozdro i z fartem mordeczko, do zobaczenia na emigracji w tej mlekiem i miodem płynącej krainie. Tylko się spiesz bo jak wszyscy Polacy zobaczą jaki tam dobrobyt to się nie dopchasz. Elo.
  • Odpowiedz