Aktywne Wpisy
mati1990 +37
nie mam pojęcia czy to normalne, że po wrzuceniu postu na grupie dla singli w tym samym dniu randomowa laska zapraszała na sylwestra do siebie do domu ale jak przystało na rasowego przegrywa odpuszczę.
#podrywajzwykopem #rozowepaski #tinder
#podrywajzwykopem #rozowepaski #tinder
źródło: obraz
Pobierz
kacper3355 +147
Czołem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zainteresowanie moim wpisem z wczoraj o mojej taktyce na pennystocki na #gielda okazało się spore, więc zgodnie z obietnicą, zakładam tag #pennyplays – to właśnie tutaj będę się dzielił moimi dalszymi ruchami na akcjach groszowych.
Jak wspomniałem w poprzednim wpisie, cel to rozmnożenie małej kwoty do trochę większej, aby później z większym i przede wszystkim niepochodzącym z własnej kieszeni kapitałem, skupić się na bezpieczniejszych inwestycjach
Jak wspomniałem w poprzednim wpisie, cel to rozmnożenie małej kwoty do trochę większej, aby później z większym i przede wszystkim niepochodzącym z własnej kieszeni kapitałem, skupić się na bezpieczniejszych inwestycjach
źródło: IMG_2071
Pobierz

.Kupiłem właśnie zestaw z AncestryDNA i w tygodniu odeślę próbkę śliny. Pudełeczko które przyszło jest dość małe i zgrabne. Zawiera kod aktywacyjny, instrukcję krok po kroku, probówkę do wypełnienia śliną, solucję konserwującą i opłacone pudełeczko na przesyłkę zwrotną, więc ogranicza niedogodności najbardziej jak się tylko da.
Teraz trochę o mnie, bo w końcu robię badanie DNA po to, żeby dowiedzieć się skąd wywodzi się moja krew. AncestryDNA sięga do około 7 pokoleń wstecz, więc zakładam, że będzie to rok ~1600-1700 (?). Moi przodkowie byli dość długowieczni, więc nie wiem jak to dokładnie datować. Więc:
Ciężko mi cokolwiek obstawić jeżeli chodzi o moje pochodzenie etniczne, ale myślę, że będą to tereny obecnej Białorusi.
Jeżeli chcesz być wołany gdy wyniki już przyjdą to zaplusuj komentarz pod tym wpisem
#genealogia #ciekawostki #nauka #genetyka #przodkowie #historiaslowian
źródło: comment_NYjDW85HFZEOPJTbRggyy9XjEUb6LsZ4.jpg
Pobierz@pawel_je: Ale to mój hajs i robię z nim to na co mam ochotę ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
Ogólnie polecam.
@Arado-Akbar: To myk roszczenie o najbliższą kamienicę xD
@co_ta_anglia_to_ja_nie: Niech zgadnę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_eIKLGiN5it4ZGFDhwvFs5lf6hCe0XWc2.jpg
PobierzNatomiast wiele ksiąg aktów są obecnie zeskanowane przez pasjonatów genealogii oraz AGAD.
Archiwum Ukrainy udostępnia zamknięte księgi na FamilySearch.
Duży zasób ksiąg z Ukrainy jeszcze niezamkniętych posiada USC warszawa, ale niestety trzeba znać daty, bo nie wykonują kwerendy.
Innymi słowy można dużo załatwić przez Internet.
Wystarczyloby zalozyc serwis pod nazwa "ustalanie przodkow" do ktorego ludzie przysylaliby swoje dna, a ja bym zatrudnial laborantow do testow za polowe pieniedzy od tych ludzi, a za polowe pozostalych pieniedzy byloby honorarium dla sprawcow "wypadkow" zdarzajacych sie wybranym szczesliwcom
@swerve: Moja babcia jest ze wschodu, wdałem się w nią mocno oprócz wzrostu a to co wyżej opisałeś idealnie pasuje do rodziny od strony babki (w tym do mnie).
Mój wujek pozwolił sobie