Wpis z mikrobloga

Wymyśliłem sobie strategię na budowanie kapitału na #gielda "możliwie najmniejszym kosztem" z możliwie największą szansą na pomnożenie zainwestowanych pieniędzy w jak najkrótszym czasie. Mój pomysł łączy analizę fundamentalną (głównie śledzenie nietypowych zmian w wolumenie), a także baczną obserwację zachowań innych spekulantów (bo umówmy się – to żadne #inwestowanie) w różnych miejscach w internecie, wykorzystując do tego m.in. Reddita i Finviz.

Strategia opiera się na wrzucaniu niewielkich kwot (2000 - 3000 zł) w starannie wyselekcjonowane penny stocki (akcje groszowe) z możliwie największym potencjałem na 2-5X w krótkim czasie. Duża część z wybieranych przeze mnie spółek to będą oczywiste pumpy and dumpy, ale zamierzam się z nich wykręcać po krótkim czasie (do tego profilaktycznie stop-lossy), aby nie zostać wyleszczonym jak większość. Z uwagi na fakt, że będę wrzucał małe kwoty, moja tolerancja na straty to aż 50%.

Cel tego przedsięwzięcia jest taki, aby z bardzo małej inwestycji początkowej ze swojej strony zbudować większy kapitał, który następnie – po kilku miesiącach, a może latach – będę mógł inwestować w bezpieczniejsze spółki: blue collary, może indexy.

Rzecz jasna obecnie 80% mojego portfolio to blue-collary, ale z uwagi na obawy przed rynkiem w 2025, na jakiś czas wstrzymuje dokładanie własnego kapitału i chcę się pobawić w ten sposób z penny stockami, by z czasem móc reinwestować potencjalne zyski w coś mniej ryzykownego.

Na pierwszy rzut w zeszły piątek kupiłem LODE po $0.68, które dzisiaj zrobiło mi już ok. 40% zysku. Wrzuciłem 2300 zł. Co do LODE spodziewam się, że jeszcze w styczniu możemy przebić barierę 2-3 dolarów za akcję. Docelowo chciałbym wyjść właśnie przy $3, ale nie wykluczam ewakuacji trochę wcześniej.

Czy ktoś byłby chętny do śledzenia moich poczynań, gdybym założył autorski tag? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pennystock #inwestycje #akcje #inwestujzwykopem #gieldausa
kacper3355 - Wymyśliłem sobie strategię na budowanie kapitału na #gielda "możliwie na...

źródło: Zrzut ekranu 2024-12-30 o 17.58.34

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@gosciu82: domyślam się, że te gierki to były na zasadzie "YOLO", jak widzieli że coś szło w górę to kupowali bez zastanowienia, bo FOMO ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tutaj jednak każdą spółkę będę analizować, tak samo jak nastroje wokół niej. Dużo ludzi kupuje pennystocki z myślą, aby trzymać je przez kilka lat. No ale umówmy się – 1 na 1000 pennystocków jest wart trzymania przez
  • Odpowiedz
  • 33
@kacper3355 nie no jak będziesz analizował to spoko, na pewno nie stracisz tak jak oni wtedy ( ͡º ͜ʖ͡º)

Zawołaj proszę w styczniu po ile stoi.
  • Odpowiedz
@kacper3355: Od dwóch tygodni trwa rajd na pennystockach. Akcje które były padaką przez rok dwa, w tydzień robią po 500%. To potrwa jeszcze tydzień, może dwa (ludzie wrócą do pracy po świętach) i koniec zabawy, nie zakładaj tu strategii longterm, chyba że longtermbaghold do następnego sezonu na pompki.
  • Odpowiedz
@kacper3355: jw, chętnie poobserwuje, wołaj. Kiedyś bawiłem się w podobny sposób na NewConnect, bo tam wystarczyło kupić coś za 500 zł i to sprawiało, że dzienne słupki z wolumenem wywalało znacznie ponad srednią. Aczkolwiek kilka niecelnych strzałów i zostałem z jakimiś spółkami, które w sumie nie wiadomo co robily, na kilka lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kacper3355: to bylo po krachu. byl wtedy szal na SPAC i wlasnie pennystocki. kanaly na YT w kolko nowe info. wszystko to gowno popadalo jak muchy. mam chyba nawet zapisane w co inwestowalem w apce t212 ale dawno ja usunalem. jakies spolki z sektora marichuanen xD i jakies drony na kiju. daj spokoj
  • Odpowiedz
@kacper3355: nie chcę cię martwić kolego ale twoja strategia to mieszanka urojeń i marzeń (bez urazy) ale sam przeczytaj co ty wypisujesz i jakie "cele" stawiasz.

"z bardzo małej inwestycji początkowej ze swojej strony zbudować większy kapitał"
  • Odpowiedz