Aktywne Wpisy

Lardor +478
Tak wygląda obraz 90% kierowców stoduł na kołach czyli brak wyczucia pojazdu ludzie którzy powinni kupić coś małego wybierają wielkie kruwsko na kołach bo jest modne potem sie notorycznie słyszy a zatrzymaniach tramwaju który nie może przyjechać przez źle zaparkowane auto bo właścicel crossOVERA nie potrafi tym jeździć #motoryzacja #samochody
źródło: temp_file6191970992418069005
Pobierz
njay +348
#kupujpolskieprodukty
Dzisiaj bierzemy na tapet listę najpopularniejszych polskich i zagranicznych producentów nabiału i przetworów mlecznych. Wszelkie sery, serki, jogurty, kefiry, napoje mleczne i puddingi - dziś parkiet należy do nich, a rynek jest w ich przypadku zaskakująco silny w polskie marki. :)
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
W opisach biorę pod uwagę ranking aplikacji Pola, którą polecam! Określa on, czy dana firma
Dzisiaj bierzemy na tapet listę najpopularniejszych polskich i zagranicznych producentów nabiału i przetworów mlecznych. Wszelkie sery, serki, jogurty, kefiry, napoje mleczne i puddingi - dziś parkiet należy do nich, a rynek jest w ich przypadku zaskakująco silny w polskie marki. :)
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
W opisach biorę pod uwagę ranking aplikacji Pola, którą polecam! Określa on, czy dana firma
źródło: temp_file6052465075925392221
Pobierz

Zakaz aborcji eugenicznej, oznacza że jeżeli lekarze wykryją ciężkie i nieodwracalne upośledzenia płodu, to nie będzie można go usunąć, a co za tym idzie zakończyć ciążę. Oznacza to, że ciążę trzeba będzie donosić do końca, urodzić dziecko nawet jeżeli to dziecko niedługo później umrze. Nie muszę mówić jaka to będzie trauma dla rodziców urodzić dziecko, którego mózg znajduje się np. poza czaszką. Dziecko takie umiera w męczarniach niedługo po narodzeniu. Kilka przykładów poważnych wad płodu możecie znaleźć m.in. tutaj (uwaga drastyczne zdjęcia):
https://oko.press/bezocze-mozg-poza-czaszka-zarosniecie-przelyku-brzydkie-dzieci-wadami-wrodzonym/
W przypadku innych chorób, które niekoniecznie kończą się śmiercią, ale dotyczą poważnych wad genetycznych (np. zespół Downa, który jest dość często spotykany bo dot. ok 1 na 700 ciąż, ale także sporo innych często poważniejszych), oznacza że ciążę trzeba będzie donosić do końca, a następnie zaopiekować się chorym dzieckiem. Przy czym Państwo w niczym wam nie pomoże, bo chyba każdy wie jak bardzo niedofinansowana jest u nas służba zdrowia. Tak naprawdę będziecie musieli liczyć tylko na siebie. Jeżeli ktoś myśli, że wychowanie dziecka z zespołem downa to prosta sprawa, to chyba nie wie co mówi. Miałem wśród znajomych jedną rodzinę z takim dzieckiem. Ciężko mi mówić przez jaką mordęgę musieli codziennie przechodzić. Ostatecznie rodzina się rozpadła, a ojciec został alkoholikiem.
Przypominam, że chce to zrobić partia, której lider podczas konwencji co chwilę mówił o tym, że jest to partia wolności.
#aborcja #neuropa #czarnyprotest #wolnosc #polityka
@Klimbert: Możesz im to mówić jak do ściany. Fanatycznie katolicy uważają że wolność jest wtedy, kiedy albo żyjesz w 100% zgodnie z nakazami Kościoła, albo trzeba Cię siłą (prawnie) zmusić, byś tak właśnie żył.
Sam należę do Kościoła Katolickiego, więc działam w Kościele Katolickim i przy PiSie - od środka. Sam się wychowałem na ich wartościach.
Etap płodowy nie jest etapem życia człowieka? Nauka jest innego
widać, widać. Wystarczy wpisać hospicjum w google maps i zobaczyć co wyskakuje
Żyj i pozwól żyć innym.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora