Wpis z mikrobloga

Będę niedługo kładł u siebie panele w domu. I na piętrze obok schodów jest taki "ganek" (coś jak na zdjęciu). Jego krawędź będzie widoczna z dołu. Chciałem położyć sobie panele. Są jakieś profile by zakryć krawedź paneli, która będzie na tym ganku? I jak sobie poradzić z tym, że panele pracują? Czy te profile jakoś sprytnie zakryją ten 1cm luzu, który się zostawia przy panelach?
#wykonczenia #budownictwo #dom #remontujzwykopem
M.....k - Będę niedługo kładł u siebie panele w domu. I na piętrze obok schodów jest ...

źródło: comment_p9EQkzKzC2i6jV0um0uN3GJQ3uQIgjbp.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mopsiak są listwy wykończeniowe do paneli i musisz dylatację zrobić jeśli na tym "ganku" też chcesz panele a nie będą się łączyć z tymi na schodach. Ten 1 cm zakryje Ci właśnie listwa.
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam o co Ci chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@skaza: Na schodach będą płytki, panele będą tam gdzie schody się będą kończyły i na spoczniku.

@PajonkGeniusz: @el_capitano_grande: No nie wiedziałem jak to się nazywa. Powiedzmy ten spocznik. W sensie jedna krawędź paneli będzie widoczna, bo nie będzie tam ściany. Ale rozumiem, że wtedy montują taką listwę jak podesłał @darek-jg.

@poganka: Tak, dobrze zrozumiałaś, dzięki za opdowiedź :).

@darowiec: Ale
  • Odpowiedz
@Mopsiak jakbyś chciał jakieś coś jeszcze to daj znać, moj mąż Ci chętnie podpowie, wie więcej ode mnie o szczegółach, materiałach itd. ;) powodzenia
  • Odpowiedz