Aktywne Wpisy
Ana77 +17
Oskarżyłam kogoś niesłusznie o oszustwo. #!$%@?łam przez telefon. Jakby było mało w w naszym środowisku powiedział o tym, a teraz okazuje się, że się skompromitowałam. Dowodem są kamery. Teraz będzie drama ze świadkami itd.Nawet nie zapytałam, tylko #!$%@?łam. Ta osoba nawet się popłakała.
Jezu jaki wstyd,teraz będzie afera z innymi oosbami, jestem spalona.
#!$%@?, nigdy nie #!$%@?łam takiej akcji.
To było wtedy kiedy dostałam hipomanii i poprostu nie pamiętam co się wtedy
Jezu jaki wstyd,teraz będzie afera z innymi oosbami, jestem spalona.
#!$%@?, nigdy nie #!$%@?łam takiej akcji.
To było wtedy kiedy dostałam hipomanii i poprostu nie pamiętam co się wtedy
W to piękne, piątkowe popołudnie postanowiłem otworzyć butelkę wina ryżowego, rocznik 2018. Wino ryżowe jest dla mnie prawdziwym fenomenem. Jest bardzo banalne w produkcji i polecane nowicjuszom ale i doświadczeni winiarze chętnie je robią, bardzo "odporne" na błędy a jednocześnie jest winem bardzo wdzięcznym, o wielu twarzach. Może być winem lekkim, rześkim o nutach kwiatowo-ziołowych a może być winem ciężkim, wermutem deserowym posiadającym aromaty korzenne. To sprawia, że lubię to wino robić gdy surowców brak a balony stoją puste. A gdy oczy ujrzą pusty balon to serce płacze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Degustowane wino jest młode, z marca 2018 roku, butelkowane w kwietniu 2019. Zawartość alkoholu to 14%. To półsłodki wermut czego nie czuć od razu, bo jest to wino bardzo delikatne o kwiatowym, słodkim i cytrusowym bukiecie a swój wermutowy rodowód zdradza dopiero w długim finiszu. W smaku orzeźwiające, żywe, kwaskowe a na finiszu z wyczuwalnym w tle aromatem skórek cytrynowych i bardzo lekką ziołową goryczą. Doskonały aperitif.
Wasze zdrowie wykopowi Winiarze (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@corrs: Idź koniecznie :) Ja jutro nastawiam hibiskus, czarną porzeczkę i "rodzynkowe klasy ekonomicznej" ( ͡° ͜ʖ ͡°) do spożywania przy grillu ze znajomymi.
Czekam niecierpliwie na winogrona, aronię, dziką różę j jabłka, ale widok pustych balonów zbytnio ranił me serce (╯︵╰,)
@Zawodowy_Janusz: To rozumiem :)
Nie czekałem do jutra, już wytargałem jeden, odświeżyłem, odkaziłem, przygotowałem osprzęt i jutro stawiam. Dawno ryżowego nie robiłem, chętnie sobie odświeżę, pewnie coś w stylu Skrzycha. Muszę tylko dygnąć po kilka dodatków, a to się pewnie spoko jutro zrobi. Zdrówko :))
Wino wtedy gdy było tak dobre, było słodsze i pięknie pachniało, stąd mój wniosek, że miało też pewnie mniej %, bo później słodycz zniknęła, więc tak na chłopski rozum wytłumaczyłem sobie, że drożdże dojadły cukier i % podskoczył.
Wino nie jest co prawda cierpkie, tak na moje amatorskie kubki
Jedynie chyba na przedostatnim zlewaniu dałem je do szklanego balona, bo akurat zwolnił mi się po winie malinowym.
Od teraz będę się starał stosować do
@potatowitheyes: rozdzielanie ciekłej mieszaniny wieloskładnikowej poprzez odparowanie, a następnie skroplenie jej składników. W przypadku alkoholu proceder całkowicie zakazany (oprócz licencjonowanych producentów) na terenie RP i ABSOLUTNIE NIKT nie podejmuje się jego przeprowadzenia. Absolutnie nikt ((⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Nikt, naprawdę ( ͡° ͜ʖ ͡