Jest jakaś apka gdzie mogę sobie zaplanować trasę na mapie? Google maps jest ok ale w pewnym momencie zaczyna samo prowadzic jakies dziwne trasy i nie idzie tego poprawić (╯°□°)╯︵┻━┻ #rower
@capitan_smalec: @mkeeey: Komoot. Możesz sobie wybrać typ roweru i w miarę się tego trzyma. Masz podgląd nawierzchni i przewyższeń. I co ciekawe - dosyć często ma aktualizacje danych źródłowych z OpenStreetMap, więc jak masz ogarniętą społeczność w okolicy, to będą informacje np o zamkniętych drogach z powodu robót drogowych.
Strava ma też funkcję route builder, ale mniej rozbudowaną.
Możesz użyć kilku różnych map. Jest możliwość planowania "ręcznego" oraz przyciągania trasy do drogi. Tak stworzony plik można potem wyeksportować do GPXa i wrzuć do locusa. Pokazuje też profil wysokościowy żebyś się nie zdziwił tak jak ja ostatnio jak przyszło mi podjeżdżać.
#rower
Strava ma też funkcję route builder, ale mniej rozbudowaną.
locus ma też wbudowany planner tras
gpsies.com
Możesz użyć kilku różnych map. Jest możliwość planowania "ręcznego" oraz przyciągania trasy do drogi.
Tak stworzony plik można potem wyeksportować do GPXa i wrzuć do locusa.
Pokazuje też profil wysokościowy żebyś się nie zdziwił tak jak ja ostatnio jak przyszło mi podjeżdżać.
Z desktopowych wspiera qmapshack (masochistyczne GUI), RouteConverter
Przyjemny profil do tras z terenowymi skrótami
https://github.com/poutnikl/Brouter-profiles/blob/master/BikeProfiles/Trekking-MTB-light.brf