Wpis z mikrobloga

@mati1990: Sory gościu, ale jeżeli nikt nie chce się z Tobą spotykać - to znaczy że to z Tobą jest coś nie tak. Nie wiem, może np. wyśmiewasz ludzi ze słabszą kondycją, którzy zostają w tyle, albo za wszelką cenę dążysz żeby wszystko wygrać, #!$%@? się przed znajomymi w kolejkę itp. - ogólnie jesteś osobą której inni nie chcą mieć w pobliżu; zastanów się nad sobą.
@grzegorzx86: żeby mieć znajomych trzeba nawiązywać kontakty z ludźmi, nigdy tego nie potrafiłem. nie #!$%@?łem się z kolejce przed znajomymi bo nigdy nie byłem w takiej sytuacji, nie wyśmiewam. Godzę się że ktoś wolniej jedzie, po prostu poczekam co jakiś czas. Kontakt ze starymi znajomymi umarł gdy się wyprowadziłem a że nigdy nie byłem społeczną osobą to mi wystarczało tych kilku znajomych i nie widziałem potrzeby uczyć się umiejętności społecznych, jak
@mati1990: No to zacznij uczyć się umiejętności społecznych, bo teraz taka potrzeba zaistniała. Zainteresuj się innymi ludźmi, pytaj się o ich sprawy i cierpliwie wysł#!$%@?; ludzie uwielbiają mówić o sobie.
Nawet jeśli jesteś pustelnikiem to trochę w to zainwestuj. Jakiś czas temu był na wykopie artykuł o badaniach, które pokazały że inteligentni ludzie najbardziej męczą się w towarzystwie innych, ale też aktywnie szukają tego towarzystwa bo zdają sobie sprawę z istotności
@mati1990: oczywiście, ale jeśli już ktoś zdecyduje się spróbować takie "fajne grupki" co się znają jak łyse konie to skok na głęboką wodę, zwłaszcza jeśli nie ma cię kto wprowadzić i nie masz kogo się trzymać
jak widzisz na załączonym obrazku, ludzie nie dają na to szansy.

@mati1990: Tak jasne, wszyscy dookoła się dogadują, tylko jest taka zmowa żeby z matim 1990 się nie kumplować. Dalej użalaj się nad sobą zamiast spróbować naprawić sytuację. Żeby coś poprawić musisz najpierw znaleźć źródło problemu, no ale ok to ludzie są źli i nie dają szansy. Powodzenia.
@mati1990 trzymaj się Miras a raczej Mati, trzeba nauczyć się żyć samemu mam podobnie do Ciebie stare kontakty się porozpadały przeprowadziłem się do miasta ale o nowych znajomych ciężko jeśli nie jesteś dynamiczny i wygadany, ludzie przeważnie mają już jakieś swoje grupy i ciężko się w nie wbić.
Ja już jakiś czas dałem z tym spokój i robię to na co mam ochotę, realizuje się w swoich hobby i jakoś leci a