Aktywne Wpisy

Zopyross +39
Widzę, że mainstream znowu przepuścił zmasowany atak na Grzegorza Brauna. Zakrzyczeli, nie dali dokończyć, wyrzucili ze studia, a na dokładkę chcą wsadzić do więzienia. Zresztą, to samo było z abp Williamsonem, on też zadawał po prostu pytania i chciał, aby go ktoś wyprowadził z błędu merytoryczną dyskusją. Jestem Braunistą i nim pozostanę. Nigdy się nie wyprę tego człowieka. Tyle fantastycznych książek i reportażów, zwłaszcza o protestanckich bandytach i eugenice. Niech nam Grzegorz
źródło: brb
Pobierz
mrocznegacie +542
Mirony, chyba śmieciarka odwołana.
Z pół roku leczenia itp.
W sumie to mamy dość sprawnie działający system zdrowia jeśli chodzi o nowotwory.
Pijcie dziś kompot razem ze mno!
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
Z pół roku leczenia itp.
W sumie to mamy dość sprawnie działający system zdrowia jeśli chodzi o nowotwory.
Pijcie dziś kompot razem ze mno!
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
źródło: skrin
Pobierz

Zabieram się za pisanie małej usługi do strumieniowania obrazu na żywo. Póki co nie przejmuję się bezpieczeństwem bo to prototyp. We wszystkim chodzi o przesyłanie ekranu na żywo z jednego komputera na serwer i serwowanie tego "strumienia" do przeglądarki innego użytkownika. Póki co wymyśliłem to tak:
1. Apka w javie przechwytuje obraz w 20 klatkach (na początek żeby zmniejszyć obciążenie sieci) i w mniejszej rozdzielczości, np 800x600.
2. Obraz jest przesyłany za pomocą #websocket na serwer. Tutaj właśnie nie jestem pewien jak to optymalnie przesłać, pierwsza myśl to konwersja przechwyconej klatki na base64, zebranie 20 takich klatek i wysłanie na serwer. Nie podoba mi się to, wydaje mi się strasznie nieoptymalne więc tu potrzebuję pomocy.
3. Serwer zbiera odebrane klatki i zapisuje je w 1 sekundowych klipach.
4. Klient pobiera klipy jako strumień za pomocą html5, trochę bazuję tutaj na tym artykule.
Jeżeli to by zadziałało to pomyślałbym o takich opcjach jak dynamiczne dopasowywane rozdzielczości przesyłanego obrazu itp. Ale priorytetem jest najniższe opóźnienie podczas przesyłania. Serwer websocketów już mam, napisany w #php.
Czy taki sposób jest w ogóle dobry? Co poprawić, gdzie doczytać?
#pytaniedoeksperta
Jeżeli "priorytetem jest najniższe opóźnienie podczas przesyłania" to
* zebranie 20 takich klatek i wysłanie na serwer
oraz
https://github.com/zorchenhimer/MovieNight
@SiarkoWodor: w czym dokładnie? jeśli nie w swoole to raczej nie będzie to miało racji bytu na phpie