Wpis z mikrobloga

#programowanie #naukaprogramowania #selenium #python wchodzę na https://login.aliexpress.com/ wchodze na frame = browser.findelementby_id("alibaba-login-box") i lokalnie na django wszystko mi działa dobrze - dalej mogę przełączyć się na frame i kontynuować czynności . Natomiast jak odpalam skrypt na płatnym vps na #pythonanywhere poprzez pyvirtualdisplay to wyskakuje niżej wymieniony błąd. W czym tak naprawdę tkwi problem ? aliexpress jest w react i muszę jakieś dodatkowe informację przezysłać w headerze ? bo z samym serwisem to trzeba było się namęczyć, bo poszczególne divy z wyników pojawiały się w inspektorze dobiero gdy użytkownik zescrolował do ich wysokości - co wiązało się z pętlą odpowiedniego skryptu który, przewijał cały ekran i dopiero na końcu można odczytać zawartość. jednak jak to się ma do ekranu logowania ?
J.....L - #programowanie #naukaprogramowania #selenium #python wchodzę na https://log...

źródło: comment_uqu2g8TmZfMNs994t19gMJaqgIGdZn2Z.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@leszek_SK: nic obciążającego system. 3-4 strony danych i koniec. Maksymalnie raz na dzień. Próbowałem w requestach ale się nie dało. Selenium działało ale lokalnie. Na serwerze tez działa selenium i każdą stronę odczytuje normalnie ale pech chciał, że w przypadku tej konkretnie witryny mowa o aliexpress jest inaczej .
  • Odpowiedz
@Verbatino: coś takiego znalazłem . Nie ma to python anywhere wypisanego :) co prawda nie ma selenium ale jest ajax
User-agent: *
Disallow: /bin/*
Disallow: /search/*
Disallow: /wholesale*
  • Odpowiedz
@JungleJamPL a lokalnie sprawdzałeś na virtualdisplay czy na ekranie? Może inny ekran logowania być w innej rozdzielczości.

Jak czekasz na ten element? Na vps może działać wolniej albo szybciej niż u Ciebie.

Z rzeczy które sprawiają problemy masz też inne locale na wirtualce, inną wersję przeglądarki, może być captcha.

Zrób sobie screenshota FirefoxDriverem przed błędem to zobaczysz co się dzieje.
  • Odpowiedz
Może inny ekran logowania być w innej rozdzielczości.

na to nie wpadłem

Zrób sobie screenshota FirefoxDriverem

wartościowa uwaga. szanuję.

skończyło
  • Odpowiedz
@JungleJamPL: skoro lokalnie dziala a na vpsie nie to sprawdzilbym timeout, pewnie na vps dluzej sie strona laduje niz z locala a twoj skrypt juz elementu szuka zanim wczytal sie do dom'a, upewnij sie ze jestes na wlasciwej stronie zanim poszukasz elementu
  • Odpowiedz