Aktywne Wpisy

Ca_millo +105
I pomyśleć, że ludzie w ten skwar wychodzą na spacer/rower/pracują... Słabo się czuję jak tylko o tym myślę. Nawet na sekundę z domu nie wychodzę. Zakupy mam porobione, do środy wystarczy...
Jeszcze dwa miesiące umieralni i wracamy do ludzkiej temperatury.
#przegryw ##!$%@? #upalarze #kochamzime
Jeszcze dwa miesiące umieralni i wracamy do ludzkiej temperatury.
#przegryw ##!$%@? #upalarze #kochamzime

McBreed +49
zabrałem się za oklejanie, umyłem, odtluscilem i zmarnowałem jakieś 3,
może 4 metry folii zanim nauczyłem się, jak działa i jak się na niej pracuje ¯_(ツ)_/¯
wyszło spoko, jutro będę oklejal dach i może coś jeszcze, jak czas na to pozwoli.
będę zdawał relacje z dalszych prac, trzymajta się ogulem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#stepujacymechanik #diy #motoryzacja #samochody ##!$%@?
może 4 metry folii zanim nauczyłem się, jak działa i jak się na niej pracuje ¯_(ツ)_/¯
wyszło spoko, jutro będę oklejal dach i może coś jeszcze, jak czas na to pozwoli.
będę zdawał relacje z dalszych prac, trzymajta się ogulem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#stepujacymechanik #diy #motoryzacja #samochody ##!$%@?

#spacex #kapitanbomba #starhopper
@Polinik: #!$%@?ło bo za mała grawitacja ORAZ brak pola magnetycznego, które by ją chroniło przed wiatrem słonecznym... który ją zdmuchnął. Gdyby się teraz zrobiło terraformację i odtworzyło jakoś atmosferę, to po pierwsze proces jej
@enron:
Zasadniczo to chyba bardzo życzeniowa teoria, że satelita umieszczony w takiej odległości od słońca mógłby pozyskać tyle energii, żeby wytworzyć sztuczne pole magnetyczne obejmujące chociaż
Zacznijmy, od tego, że ludziom udało się już wygenerować pole o natężeniu 100 Tesli, a szacuje się, że spokojnie by wystarczyło generować pole o natężeniu 1-2 Tesli. Jedna
Rozmiar pola magnetycznego (a trzeba chyba o wiele większego niż elektromagnes na zlomowisku) nie wpływa znacząco na pobór mocy?
Generalnie, tak na czuja, bez dokładnego sprawdzania, to mam pewien problem z tym satelitą w punkcie libracyjnym.
Wydaje mi się, że satelita właśnie nie może być w tym samym miejscu względem Słońca i Marsa, bo ta odległość się zmienia, więc zmienia się też droga i czas, który wiatr słoneczny musi przebyć zanim dotrze do Marsa.
Ten satelita, jeżeli nie byłby w okolicach Marsa, musiałby odchylać wiatr z odpowiednim wyprzedzeniem, tak,