Wpis z mikrobloga

@SynuZMagazynu: Chciałbym, żeby moja mama nie była okradana z pieniędzy przez państwo, sama decydowała o tym, jak odłoży pieniadze na emeryturę i nie musiała płacić składki na NFZ, skoro jeśli potrzbuje lekarza czy operacji, musi iść prywatnie i wydać spora sume, żeby zapewnić sobie fachowa opieke.

W dodatku nie chciałbym, żeby sponsorowała patologii libacje za 500+ oraz loty samolotem dla całej rodzinki i drogie kolacje, tym k----m z wiejskiej.
  • Odpowiedz
Chciałbym, żeby moja mama nie była okradana z pieniędzy przez państwo, sama decydowała o tym, jak odłoży pieniadze na emeryturę i nie musiała płacić składki na NFZ

@Wilczek03: Ja bym chciał, żeby obywatele dokładali się do publicznej służby zdrowia, i emerytury(w zależnośći od dochodu), i żeby twoja mama mogła zawsze i wszędzie udać się do dobrze wykflikowanego lekarza za DARMO.
  • Odpowiedz
wolisz aby twoja matka tyrała w pracy do 60 roku życia czy do 65 roku życia?

@SynuZMagazynu: fajny, emocjonalny argument. Zabrakło w tym tylko biednych, zagłodzonych dzieci i utylizowanych starców.

Zwiększmy jeszcze pensję minimalną do 3k euro, żeby żadne mamy w Polsce nie tyrały za 1800 na rękę (ʘʘ)
  • Odpowiedz