Wpis z mikrobloga

@Stulejarzysta to nie jest tylko w Polsce. Tesco radzi sobie coraz gorzej i dokladnie ta sama sytuacja jest w uk - u mnie w mieście też zamknęli stoiska ze świezymi rybami, wedlinami j serami.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
no przeważnie tam mają świeże mięska bez żadnych konserwantów
@Piottix:

Na takich stoiskach mają wędliny i mięsa od tych samych producentów, którzy dostarczają produkt hermetycznie zamknięty na półkę sklepu. ;)

Kania, Balcerzak i te wszystkie inne, wszędzie to samo.
  • Odpowiedz
lokalnym sklepie usunięto stoisko z serami i mięsem. Bo się nie opłaca. Bo nikt nie kupuje. Bo się szybko psuje.


@Stulejarzysta: No najwidoczniej tak jest jak mówi, każdy sklep inny, dowoziłem mięso do Dino przez tydzień na zastępstwie, tak że w ciągu jednej nocy wyjeżdżało 50 ciężarówek, a w sezonie grillowym wyjeżdża 80-90... W sumie jedna ciężarówka obsługiwała średnio 8 sklepów. Spożycie mięsa wzrasta, najwidoczniej mały sklep zdominowany przez wielkich
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Krupier: to jest to samo ale tym ludziom nie przetłumaczysz. Te hermetyczne nawet lepsze bo wiadomo ile ma do końca A takie co leży na stoisku to nic nie wiadomo

@paperipapo:

Tzn. wiesz, są też inni producenci, czasem jacyś lokalni itp. Ale większość to jednak ta sama masówka co w samoobsługowej lodówce.

Protip: te wszystkie mięsa mają zwykle wbite cenówki. Popatrzcie sobie kiedyś na producentów. Albo jak panie
  • Odpowiedz