Wpis z mikrobloga

@kazzr: @pfd3: patrzyłem pod kątem kompresji (2x w tygodniu ~800 plików, w sumie 100GB), kilka VM czasem mam odpalone, jakieś kompilacje, do tego hobby Blender, Maya, PS, Substance, kilka programów do stackowania zdjęć astro. W sumie wszędzie wypada lepiej 3900X
@Masterczulki: Pewnie w zastosowaniach stricte profesjonalnych AMD wypada lepiej. Ostatnio się nie interesowałem testami. Ja bym brał AMD głównie z powodu że tańsze a nie gram w 4K żeby potrzebować turo moc w gierkach, a "profesjonalnie" u mnie R5 1600 wystarcza ¯\_(ツ)_/¯.
@kazzr: Chłodzenia od Corsair może i ładnie wyglądają ale są niestety głośne, lipne wentylatory no i to niestety tylko 240 mm. Co do pompki to mają bardzo dobre, w ogóle nie słychać.
Sam ostatnio kupiłem H100i głównie dlatego, bo nie było innych białych i mi do zestawu pasowało, ale o wiele lepszym AiO w tej cenie jest Fractal Celsius 360. Ogólnie AiO dobre jak to woda, ale te wentylatorki mogłyby być
@Amasugiru: i9 i ryzen kosztują tyle samo, i9 nadal ma przewagę w grach, nawet jeśli minimalną, to w tej samej cenie warto wybrać Intela
Dodatkowo nie trzeba pchać się w te niewydarzone X570 z wiatraczkami, gdzie producenci żałowali paru gramów miedzi na radiator, a ceny dali jak za HEDT