Wpis z mikrobloga

Rynek pracownika to jest jakis żart, wysłałem z 50 CV, i dostałem 1(jedną) odpowiedź mejlem, że c--j mi w dupę, nie przyjmiemy cię. Skąd? Ze sklepu obwuniczego, no ludzie, jaka może być selekcja na sprzedawanie butów, to jest robota której nikt nie chce, płacicie g---o stawki, brakuje ludzi, ale nie, nie mam wymaganych umiejętności. No ciekawe jakich

#bezrobocie #praca #zalesie
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DizzyEgg: nieprawda. Jeśli znasz się na czymś konkretnym to nie wysyłaj CV byle gdzie. Jak nie masz konkretnej wiedzy lub praktyki to trzeba się spodziewać sytuacji o której piszesz.
  • Odpowiedz
@DizzyEgg "Rynek pracownika" jest nierówny, bo jak już niby jest, to najwyżej w kilku dużych miastach i dla specjalistów.
Jak jesteś wysoki, to dorzuć masy i zrób licencję ochroniarza
  • Odpowiedz
@DizzyEgg: Spekulacja, trading, programowanie, krypto, social media, możliwości jest dużo. Gównopraca w Polsce to najgorszy wybór, bo nie zyskujesz absolutnie nic i w dodatku musisz obcować z takimi ludźmi jak komentujący powyżej - rekruterzy i janusze biznesu. A może chcesz prowadzić życie poza nawiasem społeczeństwa i żyć sobie bez presji? Jako bezdomny w Monachium zarobisz spokojnie 100 euro dziennie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@DizzyEgg: zdecyduj się co z tego co możesz robić najbardziej Ci odpowiada i pisz CV pod tego typu stanowisko. W sklepie z butami chcą kogoś kto zna się na obsłudze klienta, ma poczucie stylu, umie obsługiwać kasę.
Lepiej jest wysłać 5 dobrych CV, niż 50 bez ładu i składu.
  • Odpowiedz
@DizzyEgg Wróżbitą (jeszcze) nie jestem i nie wiem wszystkiego o innych Mirkach, rzucam tylko przykładową propozycją.
A spawacz? Kolega tak robi, pracę dostał od ręki po kursie i spawa sobie kontenery itp. przez cały dzień.

A dla Januszy najlepiej jakbyś miał nawet do gównopracy kilka lat doświadczenia i żebyś z---------ł za minimalną.
  • Odpowiedz
Przez 3 tygodnie wysyłałem cv zanim ktoś się odezwał, potem miałem tak, że chodziłem dziennie na 2 rozmowy przez 5 dni, suma summarum wybrałem coś, gdzie płacić mają godnie i gdzie moje kwalifikacje i doświadczenie zawodowe pasuje.
  • Odpowiedz