Aktywne Wpisy

Atreyu +104
Jak utrzymamy trend to w ciągu dwóch lat talerz pierogów +100zł xD
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 055830
Pobierz
Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście nie musieli tego robić. Padło na Lidla
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała
źródło: image
Pobierz

https://www.nintendoswitch.pl/mozna-skladac-zamowienia-na-nowy-model-nintendo-switch-ten-z-odswiezona-bateria/
#nintendoswitch
ale sporo osób pod tagiem wypytywało, kiedy będzie nowa wersja dostępna ;)
jak zacznie chodzić w ponad 30 to się zastnowie, póki co spadki są małoinwazyjne
Nie rozumiem też argumentu z wydaniem 1k. Nowy switch nie kosztuje 2400. Ktoś kto nie ma switcha a poczeka na nowy wyda tyle samo co za stara wersję, a ktoś kto ma pewnie starą wersję upłynni.
@Ksionc-Tomasz: masz link do fragmentu, w którym to widać? ;)
ogólnie faktycznie w tym konkretnie miejscu wypada nieco lepiej, ale nie traktowałbym tego testu jako finalny dowód znacząco wyższej wydajności
zreszta sami wspominaja, ze to moze byc kwestia lepszej przepustowosci pamieci (nowy switch ma nieco inny ram) niz samego procka
Przepustowość pamięci to duży problem w switchu, pokazywali to jak go podkręcali, pomimo podkręcenia CPU i GPU wydajność nie rosła bo pamięć nie była w stanie przesłać szybciej danych.
Dodatkowo gdzieś czytałem, że Mariko ma spory zapas mocy, ale Nintendo
@Ksionc-Tomasz: poprzedni tez ma ;)
docelowo może chodzić z 1.7ghz a w switchu chodzi z 1.3ghz
dopiero niedawno Nintendo umozliwilo odblokowanie szybszego trybu podczas loadingów w kilku grach, żeby je przyspieszyć
ale i tak jakiś szał bym się nie nastawiał mimo wszystko