Wpis z mikrobloga

@Avogadrus: mi nie, bo rzadko gram przenośnie dłużej niż godzinę/półtorej za jednym zamachem

ale sporo osób pod tagiem wypytywało, kiedy będzie nowa wersja dostępna ;)

• Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@aradzisz: w których niby grach Ci switch godzine działa? Nawet te "średnie" są jak dla mnie mocno zaniżone, w życiu mi zelda tak krótko nie działała, a wydawanie ponad tysiąca złotych by godzine dłużej pograć gdzie i tak większość użytkowników gra w domu jest raczej głupie @Hansek:
  • Odpowiedz
@Avogadrus: Nie rozumiem. Zelda mi działala ok 3,5h (tak samo smm2), internet twierdzi że nowa wersja ma trzymać 5,5h. Więc +2h, ponad 50% więcej.
Nie rozumiem też argumentu z wydaniem 1k. Nowy switch nie kosztuje 2400. Ktoś kto nie ma switcha a poczeka na nowy wyda tyle samo co za stara wersję, a ktoś kto ma pewnie starą wersję upłynni.
  • Odpowiedz
digital foundry pokazywali zelde, gdzie stary switch ma w niektórych miejscach spadki do 20 klatek a nowy ma 30.

@Ksionc-Tomasz: masz link do fragmentu, w którym to widać? ;)
  • Odpowiedz
@Ksionc-Tomasz: no niby przez moment miał te 30, ale potem i tak mu spadło do 20 ;)

ogólnie faktycznie w tym konkretnie miejscu wypada nieco lepiej, ale nie traktowałbym tego testu jako finalny dowód znacząco wyższej wydajności

zreszta sami wspominaja, ze to moze byc kwestia lepszej przepustowosci pamieci (nowy switch ma nieco inny ram) niz samego procka
  • Odpowiedz
@epi to konkretne miejsce kopie switcha w jaja więc tam testowali. Spadło na chwilę a potem wzrosło, gdzie staremu spadło i dopiero później się wyrównało jak wyszli z tego ciężkiego fragmentu.

Przepustowość pamięci to duży problem w switchu, pokazywali to jak go podkręcali, pomimo podkręcenia CPU i GPU wydajność nie rosła bo pamięć nie była w stanie przesłać szybciej danych.

Dodatkowo gdzieś czytałem, że Mariko ma spory zapas mocy, ale Nintendo
  • Odpowiedz
Dodatkowo gdzieś czytałem, że Mariko ma spory zapas mocy,

@Ksionc-Tomasz: poprzedni tez ma ;)

docelowo może chodzić z 1.7ghz a w switchu chodzi z 1.3ghz

dopiero niedawno Nintendo umozliwilo odblokowanie szybszego trybu podczas loadingów w kilku grach, żeby je przyspieszyć
  • Odpowiedz
@epi nawet kilka procent wydajności to jak dla mnie przy tym sprzęcie duży zysk, a jak testy pokazują, nie dość, że bateria potrafi kilka godzin dłużej zasilać, to jeszcze wydajność nawet o 50% może skoczyć.
  • Odpowiedz