Aktywne Wpisy
BenizBurger +279
Zrobiłem sobie zestawienie jak bardzo polepszył mi się komfort jazdy dzięki zmianie auta. Miałem Fabię III 1.0 MPI Kombi Classic Ambition z pakietami dodatków z 2022, a teraz kupiłem Volvo V70 w wersji T5 z 1998 roku.
Plusy:
1) prowadzi się przyjemniej, kierownica stawia przyjemny opór, czuć prawdziwą mechanikę i solidność
2) wnętrze ładniejsze, a’la drewniane dekory zamiast tandetnego plastiku
3) tłumi nierówności lepiej o 201% względem starego (Fabia III 1.0 MPI
Plusy:
1) prowadzi się przyjemniej, kierownica stawia przyjemny opór, czuć prawdziwą mechanikę i solidność
2) wnętrze ładniejsze, a’la drewniane dekory zamiast tandetnego plastiku
3) tłumi nierówności lepiej o 201% względem starego (Fabia III 1.0 MPI
wjtk123 +116
Od jutra wchodzą w życie przepisy dotyczące konfiskaty pojazdów kierującym po spożyciu alkoholu.
Serdeczne pozdrowienia dla alko-patusów, którzy przez ostatnie miesiące wypłakiwali historie o biednych rodzinach, które stracą narzędzie pracy/dojazdu, rozsiewali łzawe teksty o różnicowaniu kar za to samo przestępstwo, o bogaczach, którzy będą trzymali w garażu 10 Fiatów Punto specjalnie do jazdy po pijanemu, o policjantach, którzy będą przemocą wlewali do gardła alkohol aby doprowadzić do konfiskaty pojazdu, opresyjnej władzy, która
Serdeczne pozdrowienia dla alko-patusów, którzy przez ostatnie miesiące wypłakiwali historie o biednych rodzinach, które stracą narzędzie pracy/dojazdu, rozsiewali łzawe teksty o różnicowaniu kar za to samo przestępstwo, o bogaczach, którzy będą trzymali w garażu 10 Fiatów Punto specjalnie do jazdy po pijanemu, o policjantach, którzy będą przemocą wlewali do gardła alkohol aby doprowadzić do konfiskaty pojazdu, opresyjnej władzy, która
Nie taguje # rozdajo bo mam wrażenie, że tam jest spora patologia i mam od dawna na czarnej liście.
W skład zestawu wchodzą *:
- wydanie gazety po koreańsku z relacją ze spotkania Kim Dżong Una z Donaldem Trupem na linii demarkacyjnej w Strefie Zdemilitaryzowananej pomiędzy Koreą Północną a Południową (kiedy D. Trump przeszedł na chwilę na stronę Północną).
- wydanie gazety Pyongyang Times po angielsku z relacją z tego samego wydarzenia
- 3 pocztówki
- przypinka z flagą KRLD
- 2 x banknot 5000 Won (niestety nie udało mi się ich rozmienić na niższe nominały)
- paczka papierosów 7.27, które na co dzień pali Kim Dżong Un (hit)
- 2 zupki "chińskie", czyli instant (nie wiem jak smakują)
- mała paczka suszonej ryby czy kałamarnicy (czy czegoś takiego)
- jakieś ciasteczka (nic specjalnego)
* zastrzegam sobie prawo małych zmian w składzie, ale postaram się wszystko wysłać
Paczkę będę wysyłał z Chin najtańszą opcją więc może nie dość, a jak dojdzie to może to być np. za 2 miesiące.
Losowanie przy użyciu mirkolos, jutro wieczorem chińskiego czasu. Zielonki i zbanowani nie biorą udziału. Z losowania wyłączę też ludzi z mojej czarnej listy.
#korea #koreapolnocna #azja #podroze #podrozujzwykopem #jemprzeciez <- mój tag o Azji - aktualnie z podróży
Specjalnie wziąłem jedną co wygląda jak ostra :)