Aktywne Wpisy
dzieju41 +5
O cie hui zabukowałem wczasy na Cyprze, będę wynajmował samochód a tam ruch lewostronny. Nigdy tak nie jeździłem. Jakieś porady dla kierowcy.
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
kot_do_drzwi +101
#mecz
Najbardziej kontrowersyjny sędziowsko turniej od dawna. Na dodatek mam wrażenie, że realizatorzy mają narzucone, żeby nie dawać powtórek/zbliżeń kontrowersyjnych sytuacji po decyzji sędziego.
Najbardziej kontrowersyjny sędziowsko turniej od dawna. Na dodatek mam wrażenie, że realizatorzy mają narzucone, żeby nie dawać powtórek/zbliżeń kontrowersyjnych sytuacji po decyzji sędziego.
Nie taguje # rozdajo bo mam wrażenie, że tam jest spora patologia i mam od dawna na czarnej liście.
W skład zestawu wchodzą *:
- wydanie gazety po koreańsku z relacją ze spotkania Kim Dżong Una z Donaldem Trupem na linii demarkacyjnej w Strefie Zdemilitaryzowananej pomiędzy Koreą Północną a Południową (kiedy D. Trump przeszedł na chwilę na stronę Północną).
- wydanie gazety Pyongyang Times po angielsku z relacją z tego samego wydarzenia
- 3 pocztówki
- przypinka z flagą KRLD
- 2 x banknot 5000 Won (niestety nie udało mi się ich rozmienić na niższe nominały)
- paczka papierosów 7.27, które na co dzień pali Kim Dżong Un (hit)
- 2 zupki "chińskie", czyli instant (nie wiem jak smakują)
- mała paczka suszonej ryby czy kałamarnicy (czy czegoś takiego)
- jakieś ciasteczka (nic specjalnego)
* zastrzegam sobie prawo małych zmian w składzie, ale postaram się wszystko wysłać
Paczkę będę wysyłał z Chin najtańszą opcją więc może nie dość, a jak dojdzie to może to być np. za 2 miesiące.
Losowanie przy użyciu mirkolos, jutro wieczorem chińskiego czasu. Zielonki i zbanowani nie biorą udziału. Z losowania wyłączę też ludzi z mojej czarnej listy.
#korea #koreapolnocna #azja #podroze #podrozujzwykopem #jemprzeciez <- mój tag o Azji - aktualnie z podróży
Zorientować się co to za kraj i czego można oczekiwać na takiej wycieczce.
Nie spodziewałem się aż takiego zainteresowania. Wpis zdobył ponad 7 tysięcy plusów. W sumie chciałem, żeby to było głównie rozdajo dla osób zainteresowanych Koreą Północną, Azją, ogólnie podróżami lub śledzących mój tag #jemprzeciez Dlatego też nie tagowałem # rozdajo. Mój poprzedni wpis zapowiadający wyjazd do Korei Północnej spotkał się z falą negatywnych komentarzy (żeby nie powiedzieć, ze hejtu) i nie
@Mawaa01: co co tu chodzi... aż chyba żałuję, że nie jestem OPem (・へ・)