Wpis z mikrobloga

@prohackuser: ja pracuję w korpo zagranicą i tak czy siak jestem zadowolona. Nie czuję, że się tulam w obcym kraju wręcz przeciwnie. Mam więcej możliwości rozwoju, ubrania, elektronika, jedzenie tańsze i korzystam ze euro o wiele wyżej stoi od złotówki przez co mniej boli podróżowanie. I fajnie poznaje się nową kulturę, ile można w PL siedzieć :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@prohackuser: nie masz pojęcia o czym piszesz człowieku. 10k zł to ja miesięcznie odkładam żyjąc rozsądnie, ale nie odmawiając sobie niczego, gdzie w Polsce jako specjalista ze stosunkowo krótkim jeszcze stażem, zarabiałbym pewnie 5k zł.
Ale najlepsze w tym wszystkim jest właśnie to całe "tułanie się po obcym kraju", bo nagle okazuje się, że ludzie się do siebie uśmiechają, każdy chce ci pomóc, a drogi to nie miejsca pełne frustratow,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@prohackuser: propaganda. Zarabiałem w Polsce ponad 10k na rękę 12 lat temu, teraz mam 70k na emigracji i znacznie wyższy standard życia. W Polsce w życiu bym tyle nie zarobił a i standard życia nieporównywalnie niższy.
  • Odpowiedz
  • 0
@blinxdxb przeciętny wykopek nie mieszka w Arabowie, tylko w UK/Holandia/Niemcy.
Sama chętnie bym się wróciła do Arabowa (przynajmniej na kilka lat), chociażby ze względu na klimat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@prohackuser bullshit. W Polsce by zyc na spoko poziomie bedac singlem musisz zarabiac min 20k net. No I wlasnie jak poprzednicy wspiminal I-nie kazdy emigruja za kasa l. Ja juz np nie moglbym mieszkac w Polsce bo zycie jak I mentalnosc polakow Nadal mocno komunizm
  • Odpowiedz