Wpis z mikrobloga

Ciekawi mnie co myślicie "akcjonariusze" z #wislakrakow na decyzję prezydenta? Głównie interesuje mnie zdanie osób które zainwestowały duże pieniądze. Szukacie już kupców na akcje? Czy ktoś ma informacje jak bardzo spadły ceny akcji? (Wiem że nie są notowane ale bankowo jakieś oferty się pojawiają) Czy właściciel klubu wystosowal do Was jakieś pismo uspokajające z pomysłami na przyszłość? #pilkanozna pisze o tym bo w lutym zostałem obrzucony gównem przez fanboi Wisły że jak śmiem ich akcje nazywać nic nie wartym papierem toaletowym. Mija kilka miesięcy i mój scenariusz zaczyna się spelniac. Nie piszę tego żeby komuś dopiec tylko ciekawi mnie zachowanie właściciela takiej firmy jak WK. S.A wobec ludzi którzy zainwestowali w to pieniądze.
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sloneczko: wydaje mi się, że nikt nie podchodził do inwestycji w akcje klubu piłkarskiego jako inwestycji finansowej, a jeśli tak to jest debilem. To była de facto zrzutka tylko, że ładnie ubrana w formie "kupna akcji".
  • Odpowiedz
@Sloneczko: Akcje nie były sprzedawane po to, żeby na nich zarabiać tylko, żeby pomóc klubowi i dostać fajną kolekcjonerską rzecz. Jeżeli ktoś kupował akcje, żeby na nich zarabiać to nie wiem co nim kierowało.
  • Odpowiedz
  • 9
@Sloneczko Nie no, w tym momencie klub jest w 10000x lepszej sytuacji niz gdy byly sprzedawane akcje, nadal sytauacja jest ciężka, ale nie ma mowy o jakimś upadku.
  • Odpowiedz
@Sloneczko: ale gadanie. Każdy profesjonalny klub powinien działać BEZ WSPARCIA Z PIENIĘDZY PUBLICZNYCH. Co do upadku, wątpię by tak się stało. Dodatkowo patrząc na te 5 mln, przecież spłata za stadion już dawno jest zaplanowana z kasy za miejsce w ekstraklasie.
  • Odpowiedz
bez wsparcia miasta klub nie doczeka do grudnia

@Sloneczko: przecież "obecne wsparcie" w porównaniu do tego jak inne miasta wspierają swoje kluby to był śmiech na sali. Z tego co pamiętam to od Wisły Kraków chyba tylko mniej Legia Warszawa dostała mniejszą kasę od miasta.

O,
  • Odpowiedz
Każdy profesjonalny klub powinien działać BEZ WSPARCIA Z PIENIĘDZY PUBLICZNYCH

@GuziQ: tutaj zgadzam się w 100% nie patrząc kto za kim jest. Wszelkie wsparcia od miasta czy sponsorzy, którzy są spółkami skarbu państwa to jest nieporozumienie.
Miast może wspierać ale sport amatorki dla każdego albo sport dla dzieciaków, a nie profesjonalistów.
  • Odpowiedz
@SpiderFYM: znaczy no klub piłkarski w pewien sposób jakoś tam promuje miasto i kwoty rzędu 2-3 mln są wg mnie akceptowalne i zawsze można się trochę dołożyć

no ale taka patologia jak w Zabrzu czy w Płocku jest po prostu niesmaczna, jak miasto może utrzymywać klub? to już jest bardzo chora sytuacja
  • Odpowiedz
  • 1
@SpiderFYM problem w tym, że Wisła nie spłaca swoich wierzycieli i w tym jest miasto, dlatego miasto się wycofuje. Gdyby nie UM to Wisły już dawno by nie bylo i nie mieliby gdzie grać.
  • Odpowiedz
@Sloneczko: Obecna władza w Wiśle spłaca terminowo wszystkie zobowiązania. Miasto zamiast wyciągnąć rękę jak robią wszyscy inni rozsądni wierzyciele to świadomie wbija nóż w plecy.
  • Odpowiedz