Wpis z mikrobloga

@piasiu: Przy tych metrach chyba już nic więcej się z układu nie wyciśnie - jest optymalnie. Na dwie osoby styka, nawet z jednym bombelkiem będzie git. Skupiłbym się na pozostałych kwestiach jak lokalizacja, piętro itp.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@piasiu: Wygląda ok. Na pewno bierzesz parter? Wyżej taras pewnie byłby balkonem, chyba że pchają te logie cholerne.
  • Odpowiedz
@Xune: Tak, myślałem nad parterem. W budynku tylko 3 kondygnacje, parter jest z ogródkiem, pierwsze piętro ma tylko 5m2 balkonu, 2 piętro to 2 tarasy, ale też metraż i układ mieszkania inny.
  • Odpowiedz
  • 1
@piasiu: Ok - mi jakoś się nie widzi mieć ogródka w budownictwie wielorodzinnym, ale to moja preferencja :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Xune: Wiadomo, że to raczej ogródek na kawę i piwo wieczorem, ale wydaje mi się, że i tak lepiej niż malutki balkonik ( ͡° ͜ʖ ͡°) w każdym razie dzięki za opinię!
  • Odpowiedz
@piasiu: Ogródek na parterze z sąsiadami na górze to porażka. Bezużyteczne, zero prywatności, a na dodatek upierdliwe bo trzeba te parę metrów trawy pielęgnować i niewiele z tego masz.
  • Odpowiedz
  • 2
@piasiu: zwróciłbym uwagę na to, ze mieszkanie jest nieprzewietrzane - okna tylko z jednej strony. Dodatkowo kuchnia gleboko na ok. 6m, wiec ciemno.
  • Odpowiedz
@psylo: to zalezy od ilosci sasiadow na gorze
jesli wiezowiec to prawda, jesli 2-3 kondygnacje to lepiej miec taki trawniczek niz nie miec
prywatnosc - spoko, wiadomo ze z gory patrza
ale zrobisz grilla, pogadasz z przyjaciolmi na zewnatrz, pokopiesz z dzieciakiem pilke
trawa - upierdliwa, szczegolnie jesli maly kawalek to trzeba stosunkowo duzo wrzucic zeby malo zyskac
inna opcja - sztuczna trawa, pseudo parkiet lub jakies klepki drewniane
no
  • Odpowiedz
@deni28s: Życzę powodzenia w grillowaniu na takim małym trawniczku mając sasiadów na górze, nawet te 2-3 kondygnacje. Albo inaczej - współczuję tym sąsiadom.

Z okolicą masz 100% racji - przeważnie w takich inwestycjach tak to właśnie wygląda. Na wizualizacjach trawka i zielono w promieniu kilometra. W rzeczywistości ulica i spaliny zaraz za ogrodzeniem, 5 metrów od okna. Do tego po paru miesiącach wieżowce po drugiej stronie ulicy. Jak ktoś szuka
  • Odpowiedz
@psylo: pisze z perspektywy mieszkania tak parę lat
Z przodu jeszcze 200m trawnika,droga dojazdowa do osiedla ,poboczna,dalej rzeczka 400m trawy ,pagórek i następne osiedle
  • Odpowiedz