Wpis z mikrobloga

@Stricte89: Nie widzę logicznego wytłumaczenia dlaczego elektorat PSLu i Kukiza miałby się utrzymać, już teraz Kukizowi brakuje sporo do przekroczenia progu a PSL wisi na krawędzi. No chyba, że jak zawsze na Mazowszu będą ogromne wałki w komisjach obsadzonych przez koniczynkowych zielonych ludzików.
  • Odpowiedz
@Lukardio:

a wyższa frekwencja sprawia że będzie trzeba więcej

a szury w konfederacja sprawiają że niesmaczny ten twór dla wielu osób

ale zobaczymy

Я предлагаю вам пойти на курс польского языка, потому что вы делаете плохую работу в своем отделении
  • Odpowiedz
@Neapolitano: przecież ta koalicja to gwóźdź do trumny dla Kukiza. Niezbyt określone ideologicznie ugrupowanie, bez nazwisk (jedynego w miarę sensownego Liroya już nie ma), podejrzewane o cichą koalicję z PiS, sondaże po euforii poprezydenckiej z 2015 r. też coraz słabsze i słabsze... koalicja z PSLem to dla Pawła Kukiza (osobiście, resztę jego ugrupowania zostawmy na boku) jedyna szansa na kolejne 4 lata ciepłej poselskiej posadki, ale dla jego zwolenników jasny
  • Odpowiedz
  • 0
@Neapolitano
@haes82

Ale chyba nie sądzicie, że Kukiz zostanie w PSLu. To tylko zagrywka byleby jakimkolwiek kosztem wejść do sejmu. Myślę, że zaraz po tym, jakby sie udało, od razu wystąpi z tej partii i stworzy nowy ruch.
  • Odpowiedz
  • 1
@Neapolitano przecie mówi o tym ze nie ma ludzi, struktur, nie zdążyłby nawet zebrać podpisów i zarejestrować się w okręgach.

Lepiej z mniejszą gromadą zaufanych ludzi niż znowu łapać zgraje korwinowcow pokroju Kuleszy i innych dzbanów.
  • Odpowiedz
@kub493: zaufanych ludzi z PSLu xDDDDDDDDDDDDD Sam Kukiz mówił, że ma dowody na przęstępczą działalność tej partii. Na szczczęście to koniec tego alkoholika w polityce i mam nadzieję, że sam psl też zniknie z polityki. Wszystkim wyjdzie to na dobre.
  • Odpowiedz
Lepiej z mniejszą gromadą zaufanych ludzi niż znowu łapać zgraje korwinowcow pokroju Kuleszy i innych dzbanów.

@kub493: Korwin ma już 2 razy większe poparcie niż alkoholik Kukiz, więc jak już to ciastek powinien prosić o jedynkę na liście xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Neapolitano Miałem na myśli zaufanych ludzi z K15, którzy wystartują z nim z list ZSL xD

No i Korwin może pomarzyć o sejmie, a zobaczymy jak ciastkowi pójdzie.
  • Odpowiedz