Wpis z mikrobloga

@kotbehemoth: Wychodziliśmy od Pas Ghaleh taki skalny wąwóz pełno takich fajnych lokalnych knajpek czuliśmy się jak w Nepalu i to trochę naciągło nam czasu, później wodospady i schronisko Shirpala trasa do schronu to 4 km do pokonania 853 m wysokości idzie się szybko ale jest tak ładnie, że co chwilę stajesz i cykasz zdjęcia :) od schronu na szczyt masz następne 4 km i do pokonania jakieś 650 m wysokości,
  • Odpowiedz
@dafto: wiza - świetny kontakt z panią w konsulacie w Warszawie, trzeba najpierw załatwić sobie promesę czasem się uda, czasem nie, nam za pierwszym razem odrzucili skorzystaliśmy z irańskiego pośrednika Tap Persia I bylo bez problemów, dalej jak masz promesę to załatwienie wizy to tylko formalność i 50 ojro :) Granica to sama przyjemność, szybko i sprawnie, dalej jest coraz lepiej tylko trzeba odpędzić od siebie taksówkarzy jak wszędzie za
  • Odpowiedz
@ramirezvaca: ja wlasnie planuje wejsc na tochal i tam spedzic noc w celu aklimatyzacji, a pozniej na damavand. na damavand chce isc od strony polnocnej i zejsc od strony poludniowej takze mam nadzieje, ze tlumy przynajmniej na podejsciu mnie omina... niestety przylatuje w sobote takze mysle ze wlasnie okolo srody zaczne podejscie
  • Odpowiedz
@filozof900: wiza na lotnisku bez problemu tylko zrób sobie promesę i wydrukuj ją, z nami leciała dziewczyna (sama) i tak miała było bez problemu tylko wiza 75 ojro wtedy, nie warto też kombinować z dojazdem do Polour taksi z Teheranu to 15$ za 85 km więc prawie za darmo, zyskujesz dużo czasu, bo taksówkarz zawozi cię pod budynek federacji a to od przystanku autobusu z 2/3 km z buta asfaltem
  • Odpowiedz
Różnie to nazywają chodzi mi o e-vise to co wypełniasz na tej stronie: https://e_visa.mfa.ir/en/ to jest za darmo ale randomowo akceptują i czasem trzeba przez pośrednictwo
  • Odpowiedz