Aktywne Wpisy
mickpl +1
W gospodarce dzieją się rzeczy niestworzone.
Weźmy takie mieszkanie za bańkę i porównajmy z lokatą na 8%.
[ rysuje flamastrem na ścianie ]
Po podatku Belki z lokaty będzie na miesiąc 65k / 12. Czyli miesięcznie musisz mieć 5400 zysku z najmu netto, bez żadnych przestojów i niezapowiedzianych wydatków, już po podatkach, aby kurnikiem inwestycyjnym pokonać lokatę.
Lokata > Kurnik inwestycyjny za bańkę
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #oszczedzanie
Weźmy takie mieszkanie za bańkę i porównajmy z lokatą na 8%.
[ rysuje flamastrem na ścianie ]
Po podatku Belki z lokaty będzie na miesiąc 65k / 12. Czyli miesięcznie musisz mieć 5400 zysku z najmu netto, bez żadnych przestojów i niezapowiedzianych wydatków, już po podatkach, aby kurnikiem inwestycyjnym pokonać lokatę.
Lokata > Kurnik inwestycyjny za bańkę
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #oszczedzanie
Korba112 +73
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Ile musicie godzin pracować tygodniowo (zgodnie z umową oraz w rzeczywistości)?
Wiem, że tydzień pracy jest tam dłuższy (ok 42h) ale na ile wygląda jego egzekwowanie i konieczność prac po godzinach?
Czy nadgodziny są wypłacane, traktowane jako Zeituasgleich czy praca za darmo?
Piszę, z Austrii gdzie norma to 38,5h i właśnie rozmawiałem z rekruterem ze Szwajcarii i zapewniał mnie że nie jest tak źle i 40h przeważnie się pracuje.
The normal working time is 2'080 hours per year (corresponding to a weekly working time of 40 hours on average). It is only after having carried out these 2'080 annual hours that the Employees would perform overtime hours. Overtime is defined as working hoursbetween 2'080 and 2'340 (but: overtime hours between 40 and 45 and the first 60 hours statutory overtime are covered
Ale rownoczesnie bylem na rozmowie w korpo, gdzie "oczekiwali" min 200h nagodzin,