Wpis z mikrobloga

@KrakenFromKrakenowo świat byłby lepszy bez takich światopoglądów jak jak twój. Ta cała gadanina że ludzkość jest zła i idziemy w stronę przepaści to tak naprawdę zasłona i wymówka przed wzięciem odpowiedzialności za życie. Wybierasz takie myśli bo tak jest wygodniej. Sam sobie taki obraz świata zbudowałeś.
  • Odpowiedz
@tell_me_more: kto powiedział że ich tu wpuścimy, widzisz każdy ma swój limit, te kilka mln które do nas przyjechało to jest nic. Ułamki procenta całej populacji. Jeśli zacznie się masowa migracja to będzie to oznaczać potrzebę innego poradzenia sobie z problemem. Zamknięcie granic będzie wtedy nieuniknione. Obecna migracja została dopuszczona z powodu braku pracowników w krajach rozwiniętych.
  • Odpowiedz
Chcesz 500 milionów imigrantów?

@tell_me_more: to jest swoją drogą ciekawe pytanie co by się wtedy stało. Załóżmy że przez zmiany klimatyczne rusza masowa migracja i w lepsze rejony (czyli "środkowogórna" Europa ale nie tylko) zaczyna napływać rocznie po kilkanaście milionów ludzi i strumień się tylko poszerza bo zasoby ludzie Afryki ora Azji są niewyczerpalne, na bieżąco naprodukują więcej.

Ile milionów imigrantów musiałoby wpaść do Europy aby doszło do gwałtowniejszych rozwiązań
  • Odpowiedz
@KrakenFromKrakenowo pomijając to że mnie nie znasz in oskarżasz mnie o brak wiedzy Z tego co wiem to nie możemy powiedzieć z dużym prawdopodobieństwem na podstawie tego co wiemy, jak możemy prognozować to co wiemy że ludzkość na 100% lub na 90 idzie w kierunku zagłady. Krytykuję twoje indywidualne podejście. Powiem więcej Nawet jeżeli wiedzielibyśmy że idziemy w stronę kataklizmu (a tak nie jest) nic już nie jesteśmy w stanie zrobić
  • Odpowiedz
@Wojujacy_Agnostyk: Nie koniecznie w kierunku zagłady. Nie muszę Cię znać żeby wiedzieć, że swoim zachowaniem czynisz zło. Spokojnie ja i każdy inny też. Masz komórkę do której metale szlachetne wydobył niewolnicy w Afryce a została złożona w Chinach przez dziecko bez żadnych standardów. Tak jak każda elektronika. Pew ie masz auto które zatruwa środowisko albo latasz samolotem. Można tak długo wymieniać. Każdy nowy człowiek nie ważne jak będzie się starał
  • Odpowiedz
Ale czy to źle? Ja nienawidzę zimy i dla mnie aktualna pogoda to raj. Może tak być cały rok.

@KrakenFromKrakenowo: właśnie w Niemczech musieli wyłaczyc elektrownię, bo woda w rzece za ciepła. Ciekawe czy to samo pytanie zadasz jak za 10-20 lat będą przerwy w dostawie prądu. Jak zwiększy się znacznie liczba dni powyżej 32 stopni latem. Jak zdrozeje żywność przez susze. Jak przyjdą do nas setki milionów imigrantów z
  • Odpowiedz