Wpis z mikrobloga

Jeszcze nie spotkałam się żeby po lewej stronie yOGÓLNIE CHWALONA I POPIERANA OSOBA, a nie jakiś random z którego lewica się smieje mówiła komukolwiek jak ma żyć. Lewica mówi tylko: żyj jak chcesz tylko nie wpisuj swoich przekonań w prawo polskie i nikogo nie krzywdź. Lewica zawsze mówi: chcesz żyć konserwatywnie? Ok. Liberalnie? Ok. Nie robić aborcji? Dobrze, nie rób. Zrobić? Zrób

@MPXD: "Wprowadzimy obowiązkową i prowadzoną według jednolitego programu
  • Odpowiedz
Ale to co zawsze będzie najgorsze i o czym wspomniałam to pogardą dla innych ludzi. On dla każdego oprócz siebie ma plan i tylko pokazuje jak do niego dojść. Dla każdego taki sam, nie ma miejsca na minimum indywidualności i odniesienia do sytuacji i potrzeb. Tak na szybko co mi przyszło do głowy: 3 lata i ślub. Bo on wymyślił, że to idealny czas i jak robicie szybciej jesteście głupi a jak
  • Odpowiedz
@Tylkosilka: Chodzi ci o to, że razem postuluje edukację seksualną wedlug standardów who jako normę w szkołach? Gdzie tutaj niby ideologia? Religia taką jest jak najbardziej - to subiektywna rzecz i powinna byc pozostawiona w świątyniach, w przeciwienstwie do edukacji seksualnej, ktora opiera się na aktualnej naukowej wiedzy. Wobec nauczania historii albo matematyki tez protestujesz?
  • Odpowiedz
Masz jakąś wypowiedź Szustaka który ponagla do wpłacania na patronajty? Jakiś specjalny odcinek o darowiznach na kanał? O jakichkolwiek 'boskich karach' w tym temacie?

@przybory_ucznia: Praktycznie w każdym filmie coś jest, przejrzyj dobrze.
  • Odpowiedz
@Tylkosilka: ale to o ślubie po 3 latach to suchy fakt: nagrał o tym filmik, wybacz że nie będę szukać konkretnego bo o samym małżeństwie jest kilkaset godzin materiału. A źródło? Jego kanał. Oczywiście że to moje odczucia, po obejrzeniu co najmniej kilkudziesięciu godzin i jako wierząca 2-3 lata temu i jako niewierząca teraz. Jeśli chcesz tak konkretniej obejrzyj np. "O kobietach i mężczyznach", w pigułce dzień po "O antykoncepcji",
  • Odpowiedz
@wespazjan: w edukacji seksualnej nie ma nic złego. Chodzi o przymus. Lekcje religii są dobrowolne a s--s edukacja ma być obowiązkowa. To jest łamanie sumienia katolików na podobny poziomie jak zmuszanie islamistów do jedzenia wieprzowiny.
  • Odpowiedz