Wpis z mikrobloga

#vuejs #javascript #webdev

Jest tu jakiś spec od Vue.js + Vuetify? Mam problem z v-app-bar. Ten komponent kompletnie nie reaguje na próbę nadania mu jakiejś tranzycji. Prawdopodobnie ma jakieś swoje wewnętrzne i kompletnie ignoruje te które są wyżej. W sumie to nawet przez CSSa zdaje się nie reagować i nie wiem teraz co z tym zrobić.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaine: wszystkie style z vuetify mozesz nadpisac. Sprawdz jaka klasa nadaje ta tranzycje i na nadpisz w swoim css (z !important niestety). Klasy z tranzycjami sa zbindowane w element i tylko dodawane na chwile kiedy efekt jest potrzebny. Dlatego f12, szukasz parent elem najczesciej, klikasz w hamburger i szybko patrzysz jaka klasa zostala dodana ktora ma style tej tranzycji
  • Odpowiedz
@scobos: @Szatula: Eh te tajne sztuczki. A mogliby dać propa transition tak jak jest przy v-alert czy innych, i by był problem z głowy. Ewentualnie aby opakowanie nadpisywało wewnętrzne tranzycje elementu właśnie takimi haxami.
  • Odpowiedz
@Khaine: no niestety trzeba stosowac te sztuczki bo samo vuetify jeszcze dosyc mlode. Ostatnio sam musialem wlasnie tak sie bawic jak chcialem zmienic szybkosc zmieniania sie slajdow w v-carousel
  • Odpowiedz
@scobos: Napisałem im tam requesta aby każdy element wizualny miał propa "transition" albo żeby miało większą "moc" i właśnie robiło override tego co w środku. Osobiście uważam, że prop byłby lepszy, bo jasno definiujemy wtedy który dokładnie element ma mieć nadpisaną tranzycję.
  • Odpowiedz