Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +591
bibi__ +263
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
@eloar: chyba od tego już odeszli. Tak na logikę - kupiłbyś auto, które dla ratowania obcej ci osoby naraża cię na kalectwo/śmierć? Bo ja, mając wybór, nigdy...
@Nieszkodnik: od tego się odejść nie da. Możesz zaprogramować na stałe, że pojazd w razie sytuacji awaryjnej ma nie
@eloar: Nie trzeba specyfikacji, wystarczy jeden wypadek, w którym będzie brało udział autonomiczne auto i będzie widać, że samo zjechało w celu "oszczędzenia" kogoś na zewnątrz.
Ta drobna zmiana, że "kierowca" jest pasażerem, wiele zmienia- prowadząc auto to ty odpowiadasz za to jak jedziesz. Nie zdążysz wyhamować- przyjebiesz w co chcesz.
Natomiast siedząc w aucie,
@Rosh: dałem plusa, choć problem nie jest kretyński, a bardzo poważny. Jedynie jego przedstawienie jak na screenie jest kretyńskie.
@Nieszkodnik: Pytanie jest kretyńskie, bo tylko zacofani troglodyci lub idioci mogą mieć jakiekolwiek wątpliwości co do odpowiedzi.
Po pierwsze, jeśli autopilot samochodu jeździ zgodnie z zasadami drogowymi, stosuje się do znaków i świateł, to nigdy nie znajdzie się w sytuacji, gdzie musiałby kogoś rozjechać. Jeśli jednak samochód złamał
@ibilon: ty masz prawo jazdy? Kiedykolwiek prowadziłeś auto po drogach publicznych? Nie sądzę, bo inaczej takich głupot byś nie pisał....
Nikt nie będzie musiał reklamować aut z takim systemem tylko będzie obowiązkowy jeżeli chcesz się poruszać samochodem.
@Nieszkodnik: jeszcze raz, jeśli prowadzisz samochód w 100% zgodnie z przepisami to nie ma szans żebyś spowodował wypadek - możesz brać udział w wypadku, ale nie spowodujesz go.
Jeśli wszyscy uczestnicy ruchu będą się stosować do przepisów nie będzie wypadków innych niż spowodowane awariami (a tych też będzie mniej, bo część
@megawatt: to jednak są szanse na wypadek, mimo że prowadzisz przepisowo? Zastanów się dwa razy, zanim raz coś napiszesz...
Komentarz usunięty przez moderatora