Wpis z mikrobloga

Myślałem, że Poczta Polska jest wystarczająco spierdzielona ze swoimi awizo, to obczajcie to: zamówiłem przesyłkę do żabki (bo była to jedyna opcja na allegro smart). 3 dni szła, a finalnie wylądowała w urzędzie pocztowym oddalonym o kilka kilometrów i weź się tu targaj xD No ja jebe, iść do żabki żeby się dowiedzieć że mam awizo, przecież to jest już wyższy poziom spierdzielenia tego państwowego monopolisty, który na takie praktyki może sobie pozwalać, bo jest państwowy.
Aaaa kurła

#zalesie #pocztapolska #kurier #niepolecam #zabka #allegro
  • 7
to kupując z taką opcją powinno mi zostać dostarczone w dane miejsce

@Reepo: nie, opcja ma regulamin. Wybrales opcje ktorej regulamin mowi ze jak paczka jest duza to dostaniesz awizo. Moze sa tez inne warunki aby dostac awizo. ale to regulamin tej opcji o tym mowi
@Wychwalany: możesz być w błędzie, skoro sprzedający przyjmuje zamówienie dla podanego punktu odbioru to tam powinna być doręczona przesyłka. A regulamin przewoźnika akceptuje nadawca a nie odbiorca przesyłki.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Reepo: Hej, mam pytanie odnośnie tej opcji wysyłki.
Przesyłka idzie Pocztą Polską do Żabki/Orlenu/Ruchu jakim rodzajem przesyłki?
To zwykła paczka priorytetowa czy jakiś kurier 24/48?

Bo zamówiłem przesyłkę na Orlen, nie wysłali jej dzisiaj, ja dodatkowo zapomniałem, że w czwartek święto a pakunek potrzebuję koniecznie na piątek rano ( ͡° ʖ̯ ͡°)
I zastanawiam się czy da radę dojść na Orlen w ciągu doby od wysyłki ze