Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki mam problem ze #strava.. Od jakiegoś czasu nie zapisuje mi zrobionych tras i okropnie mnie to denerwuje, bo kilka segmentów robiłem na swój maks, żeby sprawdzić progres względem zeszłego roku. Mój telefon to Huawei P8 Lite 2017. Apka aktualizowana.
#kolarstwo #szosa #rower #kiciochpyta
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WujekGraczyk: jeśli nie zależy Ci na samej aplikacji stravy to możesz poszukać jakiejś lekkiej apki, która tylko rejestruje trasę i potrafi to wyeksportować do pliku, który załadujesz ręcznie przez stronę. Tak robiłem na swoim Huawei P9, bo mi system ubijał Strave. Teraz mam P20 i tutaj zarządzanie energią ma więcej opcji
  • Odpowiedz
@WujekGraczyk: ja do rejestrowania używam ghostracer i polecam, szczególnie warto dopłacić parę zł do premium
Przy ekranie typu oled zużywa bardzo mało energii a na ekranie można sobie wiele danych ustawić
  • Odpowiedz
@WujekGraczyk: Huawei ma problem z utrzymaniem aplikacji działającej w tle po wygaszeniu ekranu. Kumpel radził sobie w ten sposób, że jeździł z opcją niewygaszonego ekranu a tel. podłączał do pwrbnk. Spróbuj dodać Stravę do aplikacji chronionych. To może pomóc.
  • Odpowiedz
@WujekGraczyk: ja przed erą mojego zegarka GPS miałem Endomondo i potem wrzucałem treningi na strave ale zawsze jakiś problem był z telefonem; ale też wiem że dużo osób narzekało na Huawei z powodu jego gps'a; warto poczytać trochę przed zakupem telefonu o gpsie w nim i wtedy dobrać taki które nie zawiedzie
  • Odpowiedz