Aktywne Wpisy

frezja_w_doniczce +156
źródło: FB_IMG_1758948460596
Pobierz
stanley___ +41
#takaprawda #zwiazki
Szczęśliwy związek jest jak najbardziej możliwy tylko trzeba poznać drugą połówkę już w szkolnej ławce, najpóźniej na początku studiów - daje to największe szanse na trwałą, zdrową, wieloletnią relację.
Szczęśliwy związek jest jak najbardziej możliwy tylko trzeba poznać drugą połówkę już w szkolnej ławce, najpóźniej na początku studiów - daje to największe szanse na trwałą, zdrową, wieloletnią relację.
źródło: temp_file1744801560629915873
Pobierz

Rowery mialy byc na slub siostry rok temu, byla juz pierwsza rocznica wiec mozna cos zaczac skladac do kupy. Przerwa spowodowana roznymi komplikacjami, jak to w zyciu, problemami technicznymi itd.
Najwiekszy byl taki ze rozstaw tylnych widelek zrobilem mniejszy niz zawsze i mialem nadzieje ze wszystko sie zmiesci. Nie zmiescilo sie i trzeba bylo ciac i tyl robic praktycznie od nowa. Teraz jest po staremu czyli odstep miedzy tylnymi widelkami jest 120mm, taki sam jak hakow pod tylna piaste. Robilem tak zawsze bo jak chcialem zmiescic felge szerokosci 100mm to akurat sie miescilo. Tutaj felgi sa 80mm i chcialem haki przyspawac w osi rurek tylnych widelek, na srodku. To spowodowalo ze lancuch byl na styk miedzy tylnymi widelkami i na styk z felga. Teraz poki co tez jest na styk z felga ale jest miejsce na zrobienie offsetu na tylnej zebatce zeby go odsunac. W poprzedniej wersji to by jezdzilo ale istnialo ryzyko ze lancuch bedzie sie obijal o felge i tylne widelki. Szkoda by było lakieru dlatego decyzja byla tniemy.
Amortyzator.
Robilem juz podobne konstrukcje jednak troche inaczej lozyskowane. Teraz postanowilem zrobic to najprosciej jak sie da a jednoczescie zeby zachowac sztywnosc i gladkosc pracy. Narazie zlozony jest na starych sprezynach z poprzedniego widelca ktore oryginalnie ida do jakiegos traktora. Te mniejsze to od zaworow a wieksze chyba od sprzegla ale nie jestem pewien, mnie przy doborze kiedy interesowala ich wielkosc. Docelowo bede zamawial sprezyny pod kątem sily scisku skoku itd. No i planuje dodac jakis tlumik drgan, na pierwszy strzal pojdzie silownik pneumatyczny z racji jego niewielkich gabarytow.
Calosc zlozona na zlomie z mojego starego roweru i roznego syfu ktory sie wala po kanciapie. Poki co jedzie. Najwiecej niespodzianek wyszlo przy widelcu, jedna oske musze zrobic 2mm grubsza, otwory pod lagi robic w przyszlosci wieksze i do tego redukcje z jakiegos poliamidu. Kolejnosc toczenia i wiercenia tez musze zmienic po mialem sporo poprawek i srednice nie sa teraz tak ladnie dopasowane jakbym chcial. Ogolnie pracuje ladnie i gladko ale nastepnym razem bedzie lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na zdjeciu z przodu jest tylne kolo, wiem o tym xD Chodzi o to ze mam zaplecone przednie na piascie siemano pod tarcze ktora poki co ma standardowy rozstaw pod haki 100mm. Amorek jest pod rozstaw 120mm zeby zmiescic tam jeszcze dynks mocujacy zacisk do tarczy. W komentarzu wrzuce o co chodzi.
Opona jak widac jest naprawiona, kiedys jechalem po Lublinie i sie wziela rozerwala i wylazla detka. Spuscilem powietrza zeby nie wybuchlo, dojechalem na cpn, kupilem silver tape zakleilem napompowalem i dzida dalej. dziala xD
Nie mierzylem jeszcze dlugosci roweru ale jestem ja dla skali, 188 cm, opona tyl 26x2,35, przod 24x3, calosc pewnie cos kolo 2,5m ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Docelowo beda jeszcze blotniki przod tyl, suicide shifter zamiast manetki na kierownicy, miejsca na dwa browary na tych rurach zbiegajacych sie w dol do korby no i jakis drewniany tank plate zeby wypelnic ta przestrzen miedzy dwiema rurami na grzbiecie.
#kusprzykbudujerower #rower #diy
źródło: comment_I1RfyIKcxoQBP7pHuqwd1LVLDXPKcVdt.jpg
Pobierzźródło: comment_K7MxvPLUeMZhwThh3fRqNcUhk7H8ZYao.jpg
Pobierzźródło: comment_tXII5byTWY7jlnUgUN3uFafmWeNasZKo.jpg
Pobierzźródło: comment_PBWRwK3Qc1tsuXcpFgbQ4q9r9gOvDuMJ.jpg
PobierzW tej tulejce chodzi oska stalowa ktora jest na sztywno skrecona z wahaczem, taka sztuczka
źródło: comment_PaCABxSZObLYszG9OLf7OjxI2lTylVNJ.jpg
Pobierzźródło: comment_mZFxHm4YCGPuvk1U2iM9xtsaF2HckRTO.jpg
Pobierz