Aktywne Wpisy

RuchaczSpychacz +19
Widzieliście że w tym kraju nie opłaca się pracować na etacie.
Kalkulator wynagrodzeń pokazuje, że pracownik który zarabia 120 tysięcy złotych brutto rocznie, otrzyma średnio 8 509,87 złotych netto miesięcznie, co rocznie daje ponad 101 tysięcy netto. Przy zarobkach 130 tysięcy brutto rocznie, netto wyniesie średnio 8 668,41 złotych miesięcznie, czyli ponad 104 tysiące netto rocznie.
Czyli wyrabiając dodatkowe 10k ponad 2 progiem podatkowym na rękę otrzymujesz tylko 3k. Z czego jeszcze
Kalkulator wynagrodzeń pokazuje, że pracownik który zarabia 120 tysięcy złotych brutto rocznie, otrzyma średnio 8 509,87 złotych netto miesięcznie, co rocznie daje ponad 101 tysięcy netto. Przy zarobkach 130 tysięcy brutto rocznie, netto wyniesie średnio 8 668,41 złotych miesięcznie, czyli ponad 104 tysiące netto rocznie.
Czyli wyrabiając dodatkowe 10k ponad 2 progiem podatkowym na rękę otrzymujesz tylko 3k. Z czego jeszcze
Jak zachęcić syna do chodzenia na religię i pójścia do komunii innym argumentem niż "prezenty"? Tylko sensowne, nie hejtujące odpowiedzi.





lepiej wziąć piekarnik candy z wifi czy Electrolux z termosonda? Priorytet dla mnie to pyroliza i prowadnice, warto dopłacać za takie wynalazki? #kiciochpyta
Z dwóch pozostałych
Co do kilkukrotnej zmiany temperatury podczas pieczenia... Zastanów się, czy naprawdę byś z tego korzystał i jak to sobie wyobrażasz? Robisz jakąś pieczeń i nastawiasz że od 5 do 10 min ma być 200 stopni, od 10 do 15 170, od 15 do 20 np. 230, od 20 do 30 220, a później już tylko 150? I to wszystko
Ja po prostu nie bardzo sobie wyobrażam, czemu takie szczegółowe "programowanie" temperatur miałoby służyć. Raz, że w żadnym przepisie nikt tego aż tak dokładnie nie rozpisuje (więc musiałbyś eksperymentować na własną rękę). Dwa, że generalnie nie wiem po co temperatura w środku miałaby się tak często zmieniać w trakcie pieczenia (jeśli ktoś chce "zamknąć" mięso to raczej nie przez
Termosonda też jest raczej bajerem z którego nie będę często korzystał ale mam rodzinę na wsi i dostęp do świeżego mięsa więc na pewno skorzystam
co do pary to nawet nie przewiduję, że mi się przyda. Sprzedawca w sklepie przekonywał mnie że te piekarniki
1. Prowadnice. Na stronie Electroluxa podają, że wybrany przez Ciebie model ma prowadnice (a przynajmniej jedną parę): https://www.electrolux.pl/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/eod6p71x/
Moja uwaga jest taka, że strasznie niewygodnie się je demontuje/zakłada przed/po czyszczeniu. W moim piekarniku robione jest to na takie klipsy/zatrzaski i przy uwzględnieniu średniej precyzji wykonania czasem trzeba użyć większej siły (jednocześnie uważając, żeby niczego nie urwać). Same
źródło: comment_OwbTmP50GxuLdYisntl4zGGD1b0lsGSZ.jpg
Pobierz