Aktywne Wpisy

hotshops_pl +376
Cześć! #hotshops - obserwuj lub czarnolistuj.
Dziś mamy dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HotShops.pl - To portal w którym codziennie pojawią się najgorętsze promocje / kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Portal tworzą nas użytkownicy i to oni dodają i oceniają okazje!
W związku z nowym systemem kaucyjnym pewnie wielu z was odpuści sobie gazowaną wodę w plastikowych butelkach bo drożej, bo brakuje punktów odbioru w okolicy, bo
Dziś mamy dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HotShops.pl - To portal w którym codziennie pojawią się najgorętsze promocje / kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Portal tworzą nas użytkownicy i to oni dodają i oceniają okazje!
W związku z nowym systemem kaucyjnym pewnie wielu z was odpuści sobie gazowaną wodę w plastikowych butelkach bo drożej, bo brakuje punktów odbioru w okolicy, bo
źródło: dafi
Pobierz
HumanBeing +513
źródło: temp_file7507468431255489248
Pobierz

źródło: comment_W7kOvAK8lu5NvGiq35z2LjEy89RHN97v.jpg
PobierzPo pierwsze nie używaj
[&], praktycznie nigdy nie używaj. Jedyny wyjątek to jak chcesz ją używać w miejscu, bo całe szczęście, że to jest korutyna z C++20, ale jak jej obiekt się przeniesie, to już bieda może być.Staraj się używać auto do lokalnych lambd, jeśli tylko możesz, a unikać
std::function, chyba że jestWartości
std::functionnie skopiujesz, bo jeszcze jej nie ma, przed definicją lambdy, jedyny sposób to zrobićstd::shared_ptrnastd::function.Ostatnią najmniej istotną sprawą jest sam fakt optymalizacji. Wywołanie
std::functionnie może zostać zinlinowane i zoptymalizowane.Z kolei optymalizacja wywołania lambdy przekazanej
1)
auto comb = [](auto&& f) {auto fix = [f](auto&& g) {
constexpr auto LambdaFixture = [] ( auto&& f ) {albo
constexpr auto YCombinator = [] (auto&& f) {.A jak nie chcesz na lambdach to kolega wyzej przesłał link do stackoverflow i ta jedna odpowiedź robi dokładnie to samo
Poza tym, to jest warning a
A co do tego, że to warning, a nie err to wiem tylko, że chciałem się dowiedzieć czy to celowo. Tzn. jak mam to żółte podkreślenie, to nie ma to nic wspólnego z pierwotnie zadeklarowanym fix(), tak?
źródło: comment_L4DRLoyVqdhRPIbJ6O8PWq3aTpVmJYLu.jpg
Pobierzi chciałem
Dokładniej to nie wiem czemu, ale zachowanie zupełnie różne od gcc.
Ten błąd:
Pozostał... ale działa co ma działać. Ale dla czystości, pokombinuję jeszcze co z tym zrobić... :)
Finalnie działająca wersja pod MSVC z konstruktorem i automatyczną dedukcją szablonu https://godbolt.org/z/Q-RxsY
Co do SFINAE to na razie nie ma się co przejmować jak nie korzystasz z
noexcept.