Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
Słabiej ostatnio u mnie z kombinowaniem w kuchni, bo po prostu biorę warzywa, smażę na smalcu/masle/maśle klarowanym z kiełbasą albo kawałkami łopatki i mogłabym nie jeść niczego innego XD

Letnia potrawka z kiełbasą

Na 4 małe porcje:
700G kiełbasy
2 duże czerwone papryki
2 pomidory
2 cebule
2 ząbki czosnku
70G masła klarowanego
Bazylia, sól, pieprz

Kiełbasę pokroić w plasterki, paprykę w dużą kostkę, cebulę w piórka a czosnek i bazylię posiekać.
Na 40G dobrze rozgrzanego masła podsmażyć kiełbasę na złoty kolor, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, paprykę i czosnek.
W międzyczasie pomidory pokroić (jakkolwiek), usunąć twarde zielone części i zagotować. Do gorących dodać resztę masła i zblendować - masło świetnie zemulguje i zagęści sos.
Warzywa i pomidory dodać do kiełbasy, przyprawić solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Opcjonalnie dodać ostrej papryki.

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko! 
Słabiej ostatnio u mnie z kombinowaniem w kuchni, bo ...

źródło: comment_CST6VBGdh4VuGd3X6BVG6CWkxek8Xhpr.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach