Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym
Vester2005 +49
Słabiej ostatnio u mnie z kombinowaniem w kuchni, bo po prostu biorę warzywa, smażę na smalcu/masle/maśle klarowanym z kiełbasą albo kawałkami łopatki i mogłabym nie jeść niczego innego XD
Letnia potrawka z kiełbasą
Na 4 małe porcje:
700G kiełbasy
2 duże czerwone papryki
2 pomidory
2 cebule
2 ząbki czosnku
70G masła klarowanego
Bazylia, sól, pieprz
Kiełbasę pokroić w plasterki, paprykę w dużą kostkę, cebulę w piórka a czosnek i bazylię posiekać.
Na 40G dobrze rozgrzanego masła podsmażyć kiełbasę na złoty kolor, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, paprykę i czosnek.
W międzyczasie pomidory pokroić (jakkolwiek), usunąć twarde zielone części i zagotować. Do gorących dodać resztę masła i zblendować - masło świetnie zemulguje i zagęści sos.
Warzywa i pomidory dodać do kiełbasy, przyprawić solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Opcjonalnie dodać ostrej papryki.
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@chixi: Patrzta jak się dorobiła
@chixi jakby słabiej z kombinowaniem było to byś kiełbasę kroiła na chleb z masłem a tu cały r-------y przepis xD
@KozakCzerwony A nie, to tak źle to u mnie nie bywa
@lubiacy_beton ej, to już byłby dziwny bigos
Dania tego typu są genialne bo szybko się je robi, moja wersja:
Pęto kiełbasy Chorizo (w biedrze jest teraz ok. 9 zł)
2-3 średnie cukinie
2 papryki (można
@Dezeus chorizo zawsze na propsie!