Wpis z mikrobloga

#programowanie #androiddev #androidstudio
Miał ktoś może problem z tym, że wysypały mu się pliki(w sumie każdego typu) w projekcie w Android Studio?
Tak w dużym skrócie:
-Same pliki odczytywane poza AS są poprawne.
-AS zamiast nich widzi jakieś porwane fragmenty manifestów/plików gradle'a.

Czyszczenie projektu czy invalidate caches&restart nie pomaga.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@go3: Właśnie zaktualizowałem AS(do 3.4.2), dalej to samo.
Jakie informacje potrzebujesz?
Tak w dużym skrócie co robiłem przed tym jak to się wysypało:
1.) Checkoutowałem się z poziomu konsoli gita do kilku commitów z przeszłości, w celu skompilowania kodu z tego commita i zobaczenia w którym momencie pewien feature zaczął się bugować. Nie dokonywałem tutaj żadnych zmian w kodzie.
2.) Po skończeniu testów wróciłem z HEAD'em do brancha na którym
  • Odpowiedz
@wfd: Owszem mam błędy w plikach xml, bo w AS zaczęły one zawierać na przykład... kawałki klas Kotlinowskich xD
Technicznie rzecz biorąc, to kompilator nawet nie zdąży się wysypać, bo nie przechodzi build gradle'a, który ma uszkodzony project build.gradle.
  • Odpowiedz
wysypały mu się pliki(w sumie każdego typu) w projekcie w Android Studio?

@Zelber: O panie, i to nie raz. Najczęściej po aktualizacjach AS bądź samego gradle zaczyna wariować. Ja z desperacji zacząłem kopiować pliki do nowego projektu, nowy projekt wyglądał pod względem struktury plików tak samo ale już nie sypało
B.....n - > wysypały mu się pliki(w sumie każdego typu) w projekcie w Android Studio?...
  • Odpowiedz
@Zelber: Wszystko pisze, w logach co jest nie tak. Pisze że root folder zmieniony i jest problem. Tylko zanim do tego dojdziesz to minie pewnie kilka godzin. Ale miałem tak, czytaj log, co tam o tym manifeście się rzuca? Zbadaj to.
  • Odpowiedz