Aktywne Wpisy
Milo900 +235
Tja88 +217
Przydałoby się jakieś amatorskie śledztwo w temacie finansów Majtczaków. Jeśli latami żyje się na pewnym poziomie, posiada duży dom, mieszkania, samochody, to utrzymanie tego i wyżywienie się na danym poziomie, pochłania ogromne pieniądze. Oczywiście w chwili, gdy firma prosperuje, to wystarcza na wszystko i jeszcze odłożyć się udaje, ale, jak wiemy, Rigello przez ostatni rok nie miało dobrej prasy i mogę się założyć, że wielu kontrahentów i odbiorców detalicznych przerzuciło się na inną kawę.
Tymczasem doszedł koszt prawnika. Większość ludzi prawdopodobnie nie wie, jakie to są koszty, gdy mówimy o kimś takim jak Bartosz Tiutiunik (do 1000 zł/h), a przecież rok w Dubaju też do tanich atrakcji nie należy.
Jest więc całkiem prawdopodobne, że oszczędności im topnieją i stąd te pozwy.
Naturalnie nie jest mi ich żal, bo pomagali osobie poszukiwanej czerwoną notą Interpolu, więc dla mnie mogą żreć nawet psią karmę.
¯\(ツ)/¯
#
Tymczasem doszedł koszt prawnika. Większość ludzi prawdopodobnie nie wie, jakie to są koszty, gdy mówimy o kimś takim jak Bartosz Tiutiunik (do 1000 zł/h), a przecież rok w Dubaju też do tanich atrakcji nie należy.
Jest więc całkiem prawdopodobne, że oszczędności im topnieją i stąd te pozwy.
Naturalnie nie jest mi ich żal, bo pomagali osobie poszukiwanej czerwoną notą Interpolu, więc dla mnie mogą żreć nawet psią karmę.
¯\(ツ)/¯
#
#informatyka #programowanie #matematyka #studbaza #pytanie #pomocy #wit #uw #mimuw
Gdzie na studia?
Umiesz programować i pracujesz w zawodzie to idziesz na zaoczne, nie umiesz to idziesz na dzienne zeby sie nauczyc.
Umiesz programować i pracujesz w zawodzie to idziesz na zaoczne, nie umiesz to idziesz na dzienne zeby sie nauczyc.
Na matematyce?
dlaczego wciąż panuje przeświadczenie, że to na studiach nauczą programowania?
Mam znajomego na 2 roku na matmie na UW. 1 rok i trochę C++, póki co nic więcej
@Drew: Na matematyce na UW? Myślałem, że dopiero od tego roku jest C (i to właśnie C, nei C++ - wcześniej był Pascal).
@FreakingAwesome: matematyka na UW, może jak się na infę nie dostanę to będziemy razem na roku ( ͡° ͜ʖ ͡°) a poza tym jak się zaprzesz to po półroczu możesz starać się o przeniesienie się na informatykę
w każdym razie - jeśli zamierzasz poza studiami robić coś w kierunku rozwoju to leć zaoczne, ale jak masz tylko pracować to chyba lepiej na dzienne na lepszy wydział, o mimuwie słyszałem prawie same plusy
Jak masz $ to polecam www.pja.edu.pl
@FreakingAwesome: jak jesteś dobra z matmy to rozejrzyj się za kierunkami związanymi z matematyką... może matematyka stosowana? może jakieś studia ekonomiczne?
w podstawówce to możesz uczyć po jakichś uczelniach typu uwm czy uś, po uw, uwr czy uj jest normalne zatrudnienie
edit: a nie, przepraszam. Fizyka na tej uczelni też jest w top75
Wsawaj, zesrałeś się XD
Sens jest przede wszystkim taki, że idziesz na uczelnię, żeby się uczyć - jak chcesz się uczyć matematyki teoretycznej, to czemu masz iść na coś innego? Studia nie służą do tego, żebyś znalazł zatrudnienie, to efekt uboczny. Już pomijająć fakt, że masz na tym kierunku do wyboru specjalizacje inne, niż matematyka teoretyczna: finansowa, ubezpieczeniowa etc.