Wpis z mikrobloga

@ehhhh: No ok, ja się ogólnie nie chcę mędrkować bo nie jestem programistą, po prostu interesuję się hobbystycznie tym co się dzieje w branży.

@Drew: Jak rekrutujesz to zwracasz uwagę na wykształcenie czy wiek kandydata?
  • Odpowiedz
ze w calej europie obecnie brakuje jeszcze miliona programistow

@ehhhh: I niewykluczone, że jest to prawdą. Tylko istotą tych wypowiedzi jest słowo "programista". Brakuje ludzi, którzy się na tym znają, a nie ludzi, którzy robią 3 miesięczny bootcamp i uważają, że to koniec ich edukacyjnej ścieżki, bo już wszystko potrafią.
  • Odpowiedz
@Drew: No ja podobnie myślę jak Ty, jak ktoś to lubi, jest ambitny to słuchanie o jakiś przesytach jest bez sensu bo jak się ktoś uprze to znajdzie pracę, kwestia jest tylko ile czasu mu to zajmie
  • Odpowiedz
No ok, ja się ogólnie nie chcę mędrkować bo nie jestem programistą, po prostu interesuję się hobbystycznie tym co się dzieje w branży.

@Tajemnicza_Melancholijna_Postac: znaczy nie mowie ze mam absolutnie racje xd ale ostroznie podchodzilbym do krzykow wykopkow ze programistow juz jest za duzo

np ostatnio uslyszalem, ze to korporacje forsuja zapotrzebwoanie na progamistow, tylko po to, zeby gdy nasyca rynek mogly nagle obnizyc wynagrodzenia i zrobic na tym biznes.
  • Odpowiedz
@ehhhh: zrozumcie proszę, że pisanie brakuje n programistów nie oznacza że brakuje n programistów za dobrą stawkę, tylko że brakuje n programistów którzy zgodzą się na średnią pensję krajową lub najlepiej poniżej niej

tj jak kiedyś widziałem jakiś artykuł, że gdzieś tam nie mogą znaleźć iluś tam szwaczek do pracy, wynagrodzenie jakie chcieli dawać to było coś poniżej płacy w biedronce / lidlu - to taki przykład, bo to jest
  • Odpowiedz