Wpis z mikrobloga

@shitstormer: nie oto chodzi, specjalnie ustawiam brak antialiasingu aby zobaczyć jak dokładnie jest wykonany pixel art.

tutaj oprócz tego że to źle wygląda (imho i z antialiasingiem i bez) to dodatkowo to jest to nieco spixelowany gradient, czego raczej powinno się unikać w pixel arcie bo po prostu kiepsko wygląda (no chyba że akurat ktoś taką stylistykę stosuje, ale tibia takiej raczej nigdy nie stosowała i zwyczajnie widać jak ten
  • Odpowiedz
@shitstormer: to zależy, na wielu serverach jest sporo osób, ale niestety nie jest to już ta stara tibia gdzie z każdym chcąc nie chcąc wchodziłeś w interakcje i się wiele znajomości samo zawiązywało
na dobrą sprawę nie musisz z nikim się teraz komunikować i wiele ludzi tak właśnie gra, handel przez market, większy świat (czyli mniejsze zagęszczenie ludności), wszechobecne dobieranie się w grupki i siedzenie na speakach etc. ale z
  • Odpowiedz
@Sinti a Ty na jakim grasz? na real skonczylem kariere przy 7.6 :D ale gralem duzo na otsach do 10tki. wrocilbym pograc na real, bo widzialem ze otsy sa juz tak s---------e, ze cheaty legalnie mozna pobrac ze strony otsa
  • Odpowiedz
@shitstormer: na Vunirze ale nie wiem czy polecam - to jest dosyć mocno zaludniony server (jak na standardy obecnej tibii), a walka o top respy to chyba najgorsza część tej gry
  • Odpowiedz
@shitstormer nie sluchaj tego typa bo bzdury opowiada. Wróciłem do gry po 13latach, interakcja miedzy graczami jest o wiele wieksza i ważniejsza niz kiedys. Mnostwo osob poznalem, glownie z przypadku i do teraz z tymi osobami pisze, expie itp. Co do rzekomego zageszczenia to prawda taka, ze i tak na różnych przedzialach lvlowych od samego poczatku gry masz określone miejscowki gdzie najlepiej sie expi i zawsze kogos spotykasz, bo ciezko o
  • Odpowiedz
@shitstormer: dla mnie też, ale jak czasami próbujesz się pół dnia dopchać na jakieś zajebiste respowisko i kiedy w końcu ci się uda wbija jakiś typ z dominando i cię wyrzuca, to aż się pluje sobie w brodę że nie wybrało się jakiegoś mniej zatłoczonego serveru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
o double weekach i rapid respawnach już nie wspomnę

ofc. głównym problemem jest jak zwykle cipsoft,
  • Odpowiedz
@shitstormer: @Insane_Mike: to chyba te 13 lat temu botowałeś a nie grałeś, kiedyś przy głupim zakupie plate seta mogłes nowe mordy poznać, na world chatach zawsze jakieś dyskusje były etc. nie masz pojęcia o czym mówisz.
  • Odpowiedz
@shitstormer: @Insane_Mike: w sumie przypomniałem sobie jeszcze jedną rzecz, wołam @KrulWykopu - człowiek który te 10-15 lat temu na tibi spędzał 90% czasu swojej gry w depo pisząc z losowymi ludźmi, bo zwyczajnie nie rajcowało go expienie etc. aż tak a w mieście zawsze się coś działo, zawsze było z kim pogadać, a w dzisiejszych czasach dobrze jest jak ktokolwiek cokolwiek wgl napisze na default w depo
  • Odpowiedz
@Sinti luzuj zwieracze, bo sie spinasz niepotrzebnie. Jedyna osoba, ktora p------i glupoty to jestes Ty, bo widac ze gowno wiesz jak to bylo blisko 15lat temu. Moze jak byles noobem to szukałeś na sile znajomosci na world chatach czy w depo. Ja gralem ze stalym.teamem przez X lat, z czego przez wiele lat panowalismy nad serwerem i nikt z nas by nie wpadl nawet na tak genialny pomysl o ktorym pieprzysz.
  • Odpowiedz