Wpis z mikrobloga

@emyot2: Nie wiem, nigdy nie wnikałem w temat. Wiem tylko, że samozapłodnienie obniża różnorodność genetyczną co zwiększa podatność na choroby. Sam homoseksualizm w kontekście ewolucji można tłumaczyć chociażby altruizmem krewniaczym.

Co oznacza, że bez ingerencji osoby 3 lub medycyny nie jest możliwe poczęcie dziecka w związku jednoplciowym

W to nikt nie wątpi, pytanie było czy uznasz to dziecko jako powstałe w tym związku ?
Co w przypadku pary dwupłciowej która
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ptrg w drugim opisanym przez Ciebie przypadku także nie jest to dziecko powstałe w tym związku, ale w tym związku może być wychowane. Ja o tym piszę od początku. Gdyby w tym cytacie była mowa o wychowaniu byłoby ok. Ale jest mowa o rodzeniu co jest naginaniem rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@emyot2: Raczej skrótem myślowym gdzie powstałe = urodzone/spłodzone w wyniki wspólnej decyzji związku jednopłciowego a następnie przez ten związek wychowywane.
  • Odpowiedz
@emyot2:
niektóre pary jednopłciowe korzystają z usług surogatek bądź dawców spermy, by robić nowe dzieciaki zamiast skądś adoptować już istniejące
ktoś policzył ile jest takich par i ile dzieciaków zostało "zrobionych" bo tego sobie życzyły te pary
statystycznie wyszło, że na jedną taką parę przypada ileś tam dziesiątych dziecka więcej niż przeciętna dzietność hetero
to było liczone chyba w Izraelu, czy coś tam, nie pamiętam
  • Odpowiedz