Wpis z mikrobloga

Realizując zadanie "Napisz opowiadanie o wakacjach, jakie sam chciałbyś/chciałabyć przeczytać" z #mirkowyzwanie postanowiłem pójść krok dalej, i zrobić takie mini #rpg #glupiemirkorpg

Zasada: pisze fragment opowiadania i daję kilka opcji do wyboru. w miarę codziennie (poza weekendem) postaram się zrobić kolejną część, tak długo, jak będą chęci pisania/głosowania, lub po prostu skończy się urlop głównej postaci. Opcja "Inne" wymaga wpisania komentarza, jeśli komentarz będzie miał więcej plusów niż jakakolwiek inna opcja to to właśnie robimy.

1.
Jest piątek, wieczór po upalnym dniu, właśnie zakończył się ostatni dzień pracy przed 3 tygodniowym urlopem. Jeszcze tylko pół roku, powtarzasz sobie. Szef Janusz miał wyjątkowo podły humor, pół dnia narzekał, jak to wielkie straty przynosi konieczność wypłacania bonusów wakacyjnych, a drugie pół jakie to firma będzie miała przestoje w związku z urlopem trwającym 3 tygodnie na który się "przypadkiem zgodził". Pięć minut po 16 złapał cię na korytarzu i wręczył zieloną kopertę obwiązaną również zieloną wstążką, z odręcznym napisem "Premja wakcyjna". Po wyjściu z biura, sprawdziłeś zawartość koperty: 120 zł... 100 zł pójdzie na spłatę mandatu, a za 20 zł życie sobie na nowo urządzisz chyba.

W jaki sposób układasz sobie na nowo życie za 20 zł?

• Sprawdz #wykopskubietotalizatora i kup zdrapkę 10.3% (3)
  • Daj pijanemu facetowi na "łytłatem dypzytu fliski" 10.3% (3)
  • Rzuć kopertą na stół szefa, i złóż wypowiedzenie 6.9% (2)
  • Weź rower, kup namiot w promocji i jedź w dal 34.5% (10)
  • Kup 4-pak ulubionego piwa i udaj się do parku 31.0% (9)
  • Inne (komentarz) 6.9% (2)

Oddanych głosów: 29

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Daj kasę na fundację, walnij wypowiedzenie i zacznij życie koczownika nie zważając na potrzeby życia codziennego - żyjąc z dnia na dzień, grając na gitarze, zarabiając tak na ciepły posiłek, lub darząc ludzi dobrym słowem. Każdy dzień to nowa przygoda. Włóczęga życia zaczyna się od pazernego Janusza biznesu dającego 120 zł premii - "Jakby ktoś dał mi w mordę. Ja pierXole kurXa"
https://www.youtube.com/watch?v=dR4nSfI_EfQ
  • Odpowiedz
@darthbob kiedy planujesz zakończyć pisać opowiadanie?

Ciekawe co się stanie z głównym bohaterem. Może te 20 zł zainwestuj? ()
  • Odpowiedz