Aktywne Wpisy
pastarri +63
Mój sąsiad pali na balkonie, dym wlatuje przez moje otwarte okna do pomieszczeń w moim mieszkaniu. Nie da się zostawić okna otwartego, bo zaraz czuć dym. Non stop siedzi na balkonie i pali - dziennie spokojnie mu schodzi paczka fajek jeśli nie więcej.
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie

Ibiryd +727
Kilka dni na X i chłop spotkania z posłami urządza. To się nazywa skuteczność - nawet PSL takiej nie ma.
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
źródło: IMG_7160
Pobierz

Zainstalowałem Linuxa Mint na szybkim pendrivie i chodzi dziesięć razy gorzej niż wtedy gdy był bootowalną instalką na takim samym pendrivie. Nie robiłem partycji wymiany bo mam 32GB RAM. Czy to możliwe, że chodzi tak wolno bo nie ma partycji wymiany? Windows 10 nie ma pliku wymiany i śmiga.
@auCwSlorpoaSh5TGXogPfUDhO8s9EJ99ecW:
To świetnie tylko, że Linux Mint nie jest i nie będzie moim codziennym OS tylko zapasowym OS.
Pytanie było dlaczego Linux Mint chodzi wolno na szybkim pendrivie a wy zamiast odpowiedzieć na to pytanie wyrażacie swoje zaniepokojenie o
@PanDzikus: USB3?
Pewnie chodzi wolno bo system zapisuje dużo małych plików równolegle z którymi czasami tanie nośniki mogą sobie nie radzić. Z kolei live cd działa super bo tam każda zmiana jest zapisywana w filesystemie w ramie.
I co znaczy szybki? W przypadku kopiowania pojedynczego pliku jest szybki? Sprawdzałeś jak szybko się na niego kopiuje się na nim w cholerę
jak chciałeś sobie przycebulić na SSD to niestety nie da się tak...