Wpis z mikrobloga

Mirunie spod tagu #gamedev ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pewnie część z Was kojarzy, że zajmuję się organizacją game jamów w #lodz. Do tej pory robiłam to w ramach koła naukowego na PŁ, ale czas rozwinąć skrzydła i postanowiłam (wraz z moją zawodową drugą połówką) założyć fundację. Dzięki temu dużo spraw organizacyjnych nam się uprości, będziemy mogły poszerzyć działalność i podążać spełnione w stronę zachodzącego słońca ( ͡° ͜ʖ ͡°) W tym celu uruchomiłam zbiórkę i będzie mi bardzo miło jeśli chociaż kilka osób poratuje nas i wpłaci trochę golda. Niestety minimalna kwota wymagana do założenia działalności to ok. 3000zł, a tyle biedne studenckie kieszenie nie mają ( ͡° ʖ̯ ͡°) W razie pytań śmiało piszcie :)

Adres zrzutki: https://zrzutka.pl/r84fr7
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nizax: zrobiłam rozeznanie co bardziej się opłaca: fundacja czy stowarzyszenie. Niestety stowarzyszenie generuje dużo kosztów i ciężej się je prowadzi. Dzięki fundacji za to będziemy mieli więcej możliwości operowania pieniędzmi. Będzie możliwość biletowania game jamów, dzięki czemu będziemy mogli za tę kwotę zorganizować koszulki czy nagrody na uczestników, będziemy zwolnieni z podatków od darowizn, więc też łatwiej ze sponsoringiem od firm, dodatkowo będziemy mieli możliwość dokładnego zarządzania tym co już
  • Odpowiedz
@MtEverest: rozważałam, ale trochę jest ciężko - z reguły dostajemy kilkunastostronicowe umowy pełne kruczków za udzielenie nam jakiejś śmiesznej kwoty ( ͡° ʖ̯ ͡°) rozsyłam za to info po zaprzyjaźnionych studiach gamedevowych, może ktoś wesprze :)
  • Odpowiedz