#wordpress #mysql #webdev próbuję zainstalować WordPress za pomocą Web Platform Installer. Mam konto root@% (wcześniej localhost, ale jestem zdesperowany) na MySQL (legacy auth) z nadanym wszystkim czym się da (także 'grant option' które było odznaczone) i podczas instalacji wywala mi co na screenie. Linki kierują do jakichś ogólnych stron z rozwiązywaniem problemów i jedyne co sugerują to brak uprawnień (stąd te moje próby) oraz błąd w skrypcie (ale WordPress by miało błąd?)...
@e-w-a: nie, to jakieś autogenerowane hasło dla wordpressa, wewnętrzne. :D Jak zmienię salt dla kolejnej próby instalacji, będzie inne. :D @CeZiK_: nie wiem, "serwer" to mój PC w domu, a nie jakiś już skonfigurowany pod popularne usługi, zewnętrzny komputera. ;c I musi mieć bazę SQL, no to mam MySQL już zainstalowaną dla innych celów i jak puszcza skrypt który ma robić to co tam WordPress potrzebuje od tego
źródło: comment_xrJhwH4EOf1V4hIweGotPlgBYX6U8rro.jpg
Pobierz@CeZiK_: nie wiem, "serwer" to mój PC w domu, a nie jakiś już skonfigurowany pod popularne usługi, zewnętrzny komputera. ;c I musi mieć bazę SQL, no to mam MySQL już zainstalowaną dla innych celów i jak puszcza skrypt który ma robić to co tam WordPress potrzebuje od tego