polećcie mi jakieś pudełka, które są pewne i nie ciekną. Najlepiej plastikowe. Q--a mam takie z pepco i jak szedłem do pracy to mi się wszystko wysypało ( ͡°ʖ̯͡°) #mikrokoksy #dieta
@kostniczka: Też pomyślałem, że to wina zużycia. Dzień w dzień z nich jem, otwieram, zamykam, i jakby co raz mniej szczelne się robiły. Czasem też odskakiwały te zatrzaski same.
@Duzy_Dziki_Zwierz: ja używam szklane i plastikowe z ikei. Zazwyczaj plastiki noszę do pracy, bo mi się szkła nie chce dźwigać + nie ma ryzyka zbicia. Duży plus, to jedna pokrywka pasuje do plastikowego i do szklanego, więc można zredukować ilość pokrywek. W szklanych można dodatkowo piec
@Duzy_Dziki_Zwierz: ja mam z pepco z zatrzaskami, wszystko w nich noszę, łacznie z rzadkawymi sosami i nic nie wycieka, może miałeś źle zapięty, albo po prostu trefny ;)
@Duzy_Dziki_Zwierz: Pudelko pudelkami, ale w IKEI kupilem takie zarabiste woreczki strunowe, dosc duze, przeznaczone do kontaktu z zywnoscia. Zawsze dla pewnosci wrzuce pudelko z zarciem do tego woreczka. Polecam.
@Duzy_Dziki_Zwierz: metalshake by sweden bag. Wraz z torba, nie ciekna, toba ma wklady chlodzace i sama ma termoizolacje. Co w taka pogode jest blogoslawienstwem, bo jak sie bierze jedzenie na caly dzien to to co sie wlozy rano warto by bylo jeszcze wieczorem zjadliwe.
Ale ja i tak jak brałam zupę, to wolałam ją wlać do zwykłego, ordynarnego słoika :D
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70359199/
@antkowa: