Aktywne Wpisy

mirko_anonim +380
✨️ Zdegenerowane społeczeństwo: Czy to tylko ja to widzę? Ⓘ
Czy to tylko ja to widze, czy prawie całe społeczeństwo jest zdegenerowane i każdy patrzy tylko na koniec swojego nosa?
Nikt nikomu nie zwraca uwagi jak się źle zachowuje, a jak już komuś sie zwróci uwagę to dostanie się w odwecie obelgi i brednie jakby się niewiadomo jaką zbrodnie popełniło. I tacy degeneraci się zaczynają coraz bardziej rozpychać łokciami w społeczeństwie jak ten co
Czy to tylko ja to widze, czy prawie całe społeczeństwo jest zdegenerowane i każdy patrzy tylko na koniec swojego nosa?
Nikt nikomu nie zwraca uwagi jak się źle zachowuje, a jak już komuś sie zwróci uwagę to dostanie się w odwecie obelgi i brednie jakby się niewiadomo jaką zbrodnie popełniło. I tacy degeneraci się zaczynają coraz bardziej rozpychać łokciami w społeczeństwie jak ten co

Polki zdziwione, że u książąt orientu to one muszą płacić za luksusowe życie Ahmeda, jego rodziny i kumpli xD
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #habibi
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #habibi
źródło: temp_file1010593743119107150
Pobierz

#ssd #komputery
Z budżetowych polecam https://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-mx500-500gb-sata3-ct500mx500ssd1-979472/
W tej pozycji cenowej to jeden z lepszych, aczkolwiek tylko wersja 500GB jest godna polecenia.
128 GB już się totalnie nie opłaca z punktu ekonomicznego.
@sebastian-ka-735: Źle zrozumiałeś albo ja źle napisałem, mniejsza, prostując sprawę, 128/256GB chcę tylko na system i programy. Czemu tylko 500GB jest godne polecenia? Myślę też w późniejszym czasie o dokupienie HDD albo kupić zewnętrzny dysk na jakieś ważniejsze dane.
@bi-tek: Bo płyta, którą
Kompa i tak składam za miesiąc lub dwa, więc myślę, że udałoby mi się uzbierać do 1TB od Samsunga :d
@bi-tek A dyski na PCIe są opłacalne?
Nic poniżej 500GB nie jest godne polecenia, chyba, że do służbowego laptopa.
Jeśli nie jesteś grafikiem, ani nie robisz jakichś kompilacji video to do programów HDD wystarczy.
Jeżeli jesteś graczem, a komputer służy Ci bardziej jako centrum rozrywki to brałbym najpierw SSD ~500GB lub większy, a potem dopiero myślał o ewentualnym dokupieniu HDD.
SSD jako dodatek do PC był używany 5 lat
@bi-tek: O płycie myślałem o B450 Tomahawk, chyba, że są lepsze płyty w tej cenie (do 500zł), chyba, że coś znalazłoby się do max 600zł. Czemu miałyby być problemy z uruchomieniem?
@Pafeuuu: no to tylko i wyłącznie SSD. A jaka pojemność to już sam powinieneś wiedzieć ile będzie odpowiednie, bo niektórzy lubią RTSy, które ważą po 5-15GB, a inni FPSy czy RPG, które potrafią zająć od 20 do 80GB.
Ja jadę na 500GB dysku od 2,5 miesięcy, w ciągu tego okresu łączna ilość
@sebastian-ka-735 Właśnie obecnie korzystam z HDD i nie mogę się już doczekać tej przesiadki. HDD chyba zakupie w przyszłości tylko, żeby trzymać na nim inne syfu itd. Dzięki za odzew :)
W ogóle wiesz ze dyski mlc to są lepsze od bardzo powszechnych tlc? Wiesz czym się to różni czy siejesz herezje?
Typ pamięci determinuje trwałość a kontroler odpowiada za szybkość. To o czym mówisz przy odczycie praktycznie nie ma znaczenia bo rzadko kiedy nawet w najtańszych dyskach dojdziesz do granicy buforowania przy normalnym użytkowaniu no chyba ze lubisz ckopiować archiwa które maja 20gb
Temat z wolnym miejsce o zupełnie inna