Aktywne Wpisy
JPRW +146
nalej_mi_zupy +40
BODYMAX ŻEŃ-SZEŃ od chłopa z bloku
i pamiętajcie: przy full body workout krzyżówka w drodze powrotnej
#mikrokoksy #silownia #warszawa
i pamiętajcie: przy full body workout krzyżówka w drodze powrotnej
#mikrokoksy #silownia #warszawa
Nie dziwie sie ze kobiety nie chcą sie z wami spotykac. Na poczatku zwiazku byc moze i zakladacie maske jacy to wy fajni, mescy i ogarnieci jestescie. Ale po jakims czasie odzywa sie u was jakas depresja czy inne problemy, albo zwykle lenistwo i niemal wszystko trzeba ogarniac za was - od wybrania miejsca i terminu na wakacje, poprzez zabrania was do restauracji (zeby kobieta mogla chociaz raz zjesc jak czlowiek na miescie, a nie stac przy garach) na #!$%@? wybieraniu #!$%@? ciastek do filmu (ktory tez kobieta wybrala) ktory obejrzycie wieczorem.
Apeluję - ogarnijcie się !
Ps. Przytoczone tutaj argumenty zostaly zebrane z dwoch poprzednich zwiazkow, chociaz w moim obecnym widzę ze zaczyna sie dziec podobnie. Oczywiscie staram sie nie popelnic drugi raz tego bledu i odbijam piłeczkę w jego stronę, zeby to on bardziej decydowal i sie ogarnął, bo ja za niego decyzji nie bede podejmowac. Tak robic sugerowal nawet psycholog. Serio, czy to sie nazywa kobiecosc? Potrzasanie wami co chwila, zeby doprowadzic do porzadku i trzymanie was w ryzach?
#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #randkujzwykopem #psychologia #silnaniezaleznakobieta
@Strzelec_Kurpiowski: Nie czytałam tego więc trudno mi się wypowiedzieć. Tu są dwie różne postawy, kobiety która woli się zająć rodziną i domem, a karyny która chce tylko leżeć i pachnieć. Nie nazwałabym tej pierwszej roszczeniową, po prostu niektórym związkom pasuje taki układ, myślę że jest on
@Anna_: jak facet ma takie podejście, tylko oczekuje, że kobieta będzie
Komentarz usunięty przez autora
Nie. Nigdzie nie pisalam ze chce zeby facet mnie utrzymywal wnogole. Po prostu nikt nie pytal "jak to widzę", wiec nie pisalam o tym ze 3 lata w domu, potem niecaly etat itd. Ale co sie zgodze, to to ze nie chce mi sie chodzic
@Anna_: chciałbym, żeby zachowywała się normalnie, tak jak ja chcę się zachowywać normalnie.
To że mamy takie prawo to nie jest wina kobiet, tylko rządzących. W tej kwestii nikt nie powinien być dyskryminowany, ale to też nie jest powód do rezygnacji z wszystkiego czy
@Anna_: to nie jest krytyka, tylko wskazywanie, czemu marzenia OPki o niepracowaniu i byciu utrzymywaną przez faceta nie chcą się spełnić.
@Anna_: niestety to nie propaganda, tylko w dużej części prawda. Przy czym ja tu nie winię kobiet jako takich, tylko całe obecne społeczeństwo, które do tego doprowadziło.
W końcu alimenty i rozwody też bez powodu nie powstały, tylko były odpowiedzią na patologie w postaci nie brania odpowiedzialności
Nie zazdroszczę takiego myślenia. Ja wolę nie ekstrapolować skrajnych przypadków na całość i nie spierać się kto ile poświęca, polecam, łatwiej i przyjemniej się żyje.
@Anna_: nie musisz tego robić, ale nie dziw się, że mężczyźni tak robią, skoro od nich wymagasz więcej niż od siebie.
@Anna_: to nie są moje obawy, tylko przesłanki przeciw modelowi jaki ty promujesz.
A logiczne jest, że mniej równym podziałem zainteresowana jest ta osoba, która od siebie daje mniej.
Przegrywy z wykopu, które nic sobą nie reprezentują i żyją bezproduktywnie na koszt rodziców, niemal zawsze powtarzają, że najważniejsze są uczucia, a nie wygląd i pieniądze, a tylko złe