Wpis z mikrobloga

Hej Mirki z #programowanie a konkretnie to #java :

Mam problem. Piszę desktopową aplikację nadzorującą ruch samolotów nad Polską w javafx i korzystam z API OpenSkyNetwork, które dostarczą mi aktualnej pozycji samolotu na niebie i innych informacji. Projekt ten robię na studia, na przedmiot Programowanie Współbieżne więc muszę tam jakoś zawrzeć tą współbieżność wątków.
Tak więc każdy wykryty samolot to nowy wątek , który ma konkurować z innymi o synchronizację mapy, no i tu nie ma problemu.

Problem zaczyna się gdy chcę pobrać informację o samolocie w każdym wątku "jednocześnie" z serwera OpenSky no i zawsze ładną informację dostaje pierwszy, który się zgłosi a reszta wywala NullPointerException, który nawet jak łapię i próbuję za 2 sekundy drugi raz to jest wciąż ten sam błąd.
Za to dziwna sprawa bo ten pierwszy w kolejce wątek, to nawet jak daję mu częste odświeżanie to i tak pięknie pobiera dane z serwera.
Co może być nie tak? Ktoś spotkał się już z takim problemem w przypadku jakiś innych API z informacjami odświeżającym i się co kilka sekund?

Dodam, że to API jest też dostępne jako REST API, przez linki http, a ja korzystam z Java API wydanego w Maven, czy przesiadka mogłaby pomóc?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Piszę desktopową aplikację nadzorującą ruch samolotów nad Polską w javafx

@FIGUS97: Samoloty zaczynają spadać

W sensie że możesz sobie zobaczyć gdzie który jest XDD Przesadziłem z tym nadzorem
  • Odpowiedz