Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
*cheeseporn w komentarzu

Rozpływający się camembert otoczony chrupiącym boczkiem to klasyk, który jest w moim menu już od dawna. Świetnie przełamuje go dodatek owoców - maliny, borówki, truskawki, rabarbar pasują tu idealnie. Dzisiaj przedstawiam Wam kolejną odsłonę tego małego danka z jeszcze jednym ciekawym dodatkiem. Zaintrygowani?

Camembert w boczku z balsamicznymi truskawkami

Na 1 porcję:
120G serek camembert
50G surowego wędzonego boczku w cienkich plasterkach
100G truskawek
Łyżeczka octu balsamicznego
Świeżo mielony pieprz
Bazylia lub mięta

Camemberta zawinąć w plasterki boczku i grillować na małym ogniu po ok 5 minut z każdej strony.
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w plasterki.
Gdy serek będzie gotowy dodać do nich ocet balsamiczny i kilka "młynków" pieprzu.
Camemberta wyłożyć na talerz, obsypać truskawkami, udekorować wybranymi ziołami, opcjonalnie także glassą balsamiczną (uwaga, cukier!)
MAKRO: 627kcal 32B 52T 7W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!
*cheeseporn w komentarzu

Rozpływający się camembert o...

źródło: comment_qqilH0JuaIh8TPaD1y1b9DByd2wDv9E1.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz