Wpis z mikrobloga

@kamil-wasniewski: BĘDĘ WAS GNĘBIŁ P----------H SZITKOJNIARZY xD

Nie no, na Steem będę drenował hajs, mam trochę projektów, niektóre nieźle zarabiają. Ogólnie jest podobna platforma (tylko mniej s---------a) na Bitcoinie i mam nadzieję, że się uda - na razie zgłaszam propozycje rożnego rodzaju
  • Odpowiedz
@kml86: A no. W sensie jest teraz od groma tego - sam Dan Larimererererrer ogłosił Voice na EOS. Ale czy chcę się bawić EOSem?
  • Odpowiedz
@niepodszywamsiepodbiauka: Nie mam siły do tego "projektu". Czytam o nowym Hard forku - chcą by ludzie zarabiali 10% mniej, by na projekty szło. Ktoś powie - super pomysł, ale czy na pewno pójdzie na projekty? Szczególnie gdy wielorybowie będą sami decydować gdzie ma iść? Powodzenia.

Wiesz, często byłem tym złym, bo ośmielałem się skrytykować Steem - chociaż brzmi to nieprawdopodobnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Często mnie
  • Odpowiedz
@fervi:

Tam jest tyle jazd, że w sumie mógłbym z 50 postów o tym napisać.

To jeśli jesteś w motzno w temacie i masz racjonalne podejście to jesteś praktycznie zobligowany by napisać jakieś post mortem o Steemie, które będzie pewnie jednocześnie memento dla przyszłych shitcoiniarzy jak już będzie po wszystkim.
  • Odpowiedz
@fervi: Widzę, że tam ten noisy mocno działa. On pisząc sprawia wrażenie jakby nie widział tego, że ta platforma się kończy. Ja poza ogólnikami oczywiście nie jestem aż tak w temacie ale widzę przynajmniej dwie opcje:
1. Ty jesteś przewrażliwiony i Steem będzie sobie radził jeszcze długo.
2. Noisy jest villain grubasem i nie ma interesu by pisać o problemach.
  • Odpowiedz
@Manah: Nah, Noisy myślę, że też wie, że jest fatalnie. Natomiast nie szukałbym w nim naganiania bezpośrednio (co najwyżej pośrednio).

Też raczej wczuł się w projekt i teraz ciężko. Bo założenia są zajebiste. Platforma do pisania, która wynagradza dobrych twórców. To jest zajebiste. Niestety, reszta nie jest zajebista
  • Odpowiedz
@fervi: jprdl przeczytałem Twojego posta na tym steem i niewiele zrozumiałem xd, stworzyliście jakaś zamknięta społeczność z dziwnym systemem opartym o krypto, w sumie się nie dziwię że to zdycha

imho sam pomysł płacenia za każdy kawałek contentu w necie jest wadliwy psychologicznie i nigdy nie odniesie sukcesu ekonomicznego

zawsze pojedyncza opłata będzie psychologicznie wyższa w porównaniu do abonamentu, patrz netfilx vs
  • Odpowiedz
@atari_XE:

imho sam pomysł płacenia za każdy kawałek contentu w necie jest wadliwy psychologicznie i nigdy nie odniesie sukcesu ekonomicznego

No, ale nie płacisz swoimi pieniędzmi, a z
  • Odpowiedz
@fervi: nie 5 centów bym uznał za, za dużo dla pojedynczego wpisu, właśnie w tym problem że nie ma dobrej kwoty za jeden kawałek tekstu w necie, właściwie to nawet 1 cent jest za duzo
  • Odpowiedz
@Manah: były pracownik Ripple stworzył taki portal do monetaryzacji treści Coil .
Subskrypcja wynosi 5$ (tyle co Medium) i rozdzielana jest między autorów, w zależności od liczby użytkowników oraz czasu przez który odwiedzają jego strony.
  • Odpowiedz